RISE

Strateško na kitajski trg

Vas zanima možnost širitve poslovanja vašega podjetja na kitajski trg?

S ciljem bolje spoznati posebnosti kitajskega trga in možnosti vstopa na trg SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z EU SME Center organizira brezplačni spletni izobraževalni program – »Strateško na Kitajski trg«.

V okviru izobraževalnega programa bodo strokovnjaki s kitajskega trga predstavili trende, ki bodo oblikovali prihodnost tega velikega trga in praktične nasvete o tem, kaj je treba upoštevati pri vstopu na trg. Izkušnje bosta delala tudi predstavnika slovenskih podjetij, ki imata na trgu dolgoletne izkušnje.

Priložnosti na kitajskem trgu

Velikost države, naraščajoča kupna moč, spreminjajoča se demografija in gospodarska preobrazba, ustvarjajo na kitajskem trgu številne priložnosti tudi za slovenka podjetja. Kitajska proizvodna ekonomija se preusmerja od nizkocenovne, delovno intenzivne proizvodnje, do tehnološko intenzivnejše proizvodnje z visoko dodano vrednostjo.

Seminar je odprt za podjetja iz vseh sektorjev. Kljub temu med potencialno najbolj privlačne sektorje uvrščamo:

  • Strojna industrija: Segmenti, ki ponujajo najbolj obetavne poslovne priložnosti so CNC obdelovalni stroji, robotika, 3D-tiskarska oprema ter energetsko učinkovita in okoljevarstvena oprema.
  • Avtomobilska industrija: Perspektivni segmenti so avtomobilske komponente za nova energetska vozila, kot so motorji, sistemi gorivnih celic in ključni sestavni deli, polnilne postaje, naprave za proizvodnjo akumulatorjev ter oprema za testiranje.
  • Gradbeništvo: Kitajska je začela kampanjo “Nova infrastruktura”, ki se  bo osredotočil na izgradnjo omrežja 5G, industrijskega interneta, medmestnega prometa in železniškega sistema znotraj mesta, podatkovnih centrov, umetne inteligence, ultra-visoke napetosti in novih polnilnic za energetska vozila.
  • Zelena gradnja: Akcijski načrt za zeleno gradnjo opredeljuje, da morajo vse javne in zasebne zgradbe na površini več kot 20.000 m2, izpolnjevati zelene gradbene standarde kitajskega sistema ocenjevanja s tremi zvezdicami GBEL (The Green Building Evaluation Label). Akcijski načrt za zeleno gradnjo predvideva tudi prenovo približno 400 mio m2 obstoječih mestnih stanovanj na severu Kitajske, 400.000 podeželskih stanovanj pa bo predmet toplotnih sanacij.
  • Blago široke potrošnje (FCMG):V zadnjih letih je Kitajska liberalizirala svoj distribucijski sistem. Novi zakoni so odpravili prejšnje omejitve glede zahtev po velikosti za trgovska in distribucijska podjetja, ter tako utrli pot konkurenci malih podjetij. Prodajne poti, ki so na voljo tujim podjetjem, ki prodajajo na Kitajskem, vključujejo trgovske družbe, distributerje in lokalne agente.

Okvirni program dogodka:

Datum Delavnica Predavatelj
15. februar 2022, od 10.00 do 12.00 ure Kako vstopiti na kitajski trg – nasveti pred vstopom na trg Alessio Petino, EU SME Centre China
17. februar 2022, od 10.00 do 12.00 ure Učinkovito medkulturno  komuniciranje in pogajanja Antonio LiuYang, Socio fundador
8. marec 2022, od 10.00 do 12.00 ure Možnosti vstopa na kitajski trg Maxime Van’t Klooster, Acclime China
10. marec 2022, od 10.00 do 12.00 ure Logistika in distribucija Rafael Jimenez, China Trade & Invest, Enterprise Estonia
15. marec 2022, od 10.00 do 12.00 ure Digitalno trženje Luis S. Galan Lozano, 2 Open, Kitajska

Spletni seminar bo v celoti potekal v angleškem jeziku v ZOOM okolju.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do petka, 11. februarja 2022. Prijava velja za vseh pet terminov v obdobju od 15. februarja do 15. marca 2022.

Dodatne informacije in prijave


VIR in DODATNE INFORMACIJE: SPIRIT Slovenija

DATUM

15 Feb 2022 - 15 Mar 2022
Expired!

ČAS

10:00 - 12:00

Lokacija

Brezplačni webinar