RISE

Predstavitveni seminar – ITM 2023

SPIRIT Slovenija, javna agencija v letu 2023 vpisuje šestnajsto generacijo izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM), ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

Kaj je ITM?

ITM velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine.

Slovenskim podjetjem je program na voljo od leta 2006. V tem času je program uspešno zaključilo že 206 zaposlenih v slovenskih malih in srednje velikih podjetjih.  Zadovoljstvo udeležencev je vsako leto izjemno, letos je več kot 80 odstotkov diplomirancev ocenilo, da je program ITM presegel njihova pričakovanja.

Podjetja kažejo odlične rezultate poslovanja v tujini – v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM so podjetja udeležena v ITM programu prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju povečala za 40 odstotkov. Med udeleženci prejšnjih generacij vsako leto izberemo tudi ITM izvoznika leta.

Z odličnimi vsebinami programa skušamo v podjetja ‘pripeljati’ znanje ter jim tem prihraniti veliko časa in sredstev zaradi napačnih poslovnih odločitev. Vabimo podjetja, da izkoristijo vse možnosti za pridobitev novih veščin in kompetenc za uspešen vstop na tuje trge in se vpišejo v novo generacijo izobraževalnega programa ITM, ki se prične v letu 2023.

Komu je program ITM namenjen?

K udeležbi v programu vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij.

Namenjen je mlajšim (do 40 let) zaposlenim na izvoznih oddelkih v malih in srednjih podjetjih, ki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Pri oblikovanju skupine udeležencev bomo stremeli k zagotovitvi čim večje interdisciplinarnosti. Program ITM ni namenjen podjetjem, ki so registrirana za svetovalno dejavnost (poslovno svetovanje).

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati stari od 25 do 40 let, ki prihajajo iz malih in sredne velikih podjetij z najmanj 5 zaposlenimi in z 10 do 35 odstotki doseženega izvoza v lanskem letu, ter imajo končano visokošolsko ali univerzitetno izobrazbo.

Kaj udeleženci programa pridobijo?

Udeleženci programa ITM pridobijo:

 • izvozni načrt in individualno svetovanje pri njegovi pripravi,
 • prodajno predstavitev,
 • praktično znanje iz ključnih področij mednarodnega poslovanja,
 • informacije o novostih in trendih pri oblikovanju izvoznih aktivnosti,
 • večjo samozavest na področju poslovnega komuniciranja v tujem jeziku,
 • možnosti za strokovno rast,
 • nova poslovna poznanstva,
 • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations)

Delavnice ter mednarodni seminarji

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki serije delavnic ‘Passport2Export’ ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja ter motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oziroma storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti, digitalizacijo poslovanja  in finančna sredstva in na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah.

Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih. Individualen pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepimo z individualnimi konzultacijami s svetovalci, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2023 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

 • Jean Sutton, strokovnjakinja na področju raziskav trga in lastnica podjetja za tržne raziskave s sedežem v Londonu,
 • dr. Fons Trompenaars, svetovno priznani strokovnjak na področju medkulturnih razlik, leta 2017 uvrščen v ‘Thinkers50 Hall of Fame’ med 7 najvplivnejših oseb na področju razvoja svetovnega managementa,
 • dr. Albert. A. Anghern, večkrat nagrajeni avtor izobraževalnih aplikacij na področju uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja,
 • dr. Waldemar Pförtsch, nemški profesor, svetovalec in avtor številnih priročnikov s področja mednarodnih trženjskih strategij ter B2B marketinga,
 • Jos Velthuis, mednarodno priznani nizozemski trener prodajnih in pogajalskih veščin,
 • Markus Jonsson in Martina Vazzoler, strokovnjaka in svetovalca za internacionalizacijo podjetij.

Seminarji, delavnice bodo potekali v živo na lokaciji v Ljubljani in na Švedskem (po programu). Individualna srečanja in skupinske delavnice pa bodo potekale preko spleta.


Vsa zainteresirane udeležence programa ITM 2023 vabimo na brezplačni predstavitveni seminar, ki bo potekal v sredo, 14. decembra 2022, ob 13.00 uri.


Prijave na predstavitveni seminar zbiramo do ponedeljka, 12. decembra 2022.


Dogodek bo potekal preko spleta v okolju ZOOM. Prijavljenim bomo povezavo poslali dan pred pričetkom spletnega seminarja.

DATUM

14 Dec 2022
Expired!

ČAS

13:00

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

Brezplačni webinar