RISE

Življenje v zemlji

sobota, 20. 06.2020 od 17.00 do 20:30 ure

Podjetniški RISE Šmartno Litija, Breg pri Litiji 54, Litija

PRIJAVI SE TUKAJ

Kaj je vaš največji izziv pri obdelovanju zemlje in pridelavi zdrave hrane? Je to oranje in prekopavanje, okopavanje, so to pleveli ali zapravljanje denarja za umetna gnojila in škropiva?

Na predavanju boste izvedeli kaj točno rastline zmorejo in kako upravljajo zemljo okoli sebe, da si zagotovijo stalen dotok hranil in zaščito pred boleznimi in škodljivci. Kako se rastline v resnici hranijo in kdo jih hrani? Tako boste izvedeli, da ne potrebujete kupovati dragih, neuporabnih in strupenih vreč in flašk, s katerimi daste rastlini kar “potrebuje”.  Koliko lahko kmet/vrtičkar »prišpara«, če mu ni treba kupovati umetnih gnojil in škropiv?  Ko pričnemo uporabljati umetna gnojila, jih moramo kupovati vsako leto v večjih količinah!! Njihova uporaba privablja bolezni in škodljivce!! Zakaj je temu tako in kako se lahko temu izognemo, izveste na predavanju.

Imate vrtiček ali njivo, sadovnjak ali vinograd – zemlja in življenje v njej je bistvenega pomena za bogat in zdrav pridelek. Z dosedanjimi obdelovalnimi načini smo zemljo uničili, z njo vred tudi svoje zdravje in okolje, v katerem živimo. Čas je, da se vrnemo k biologiji.

S prehodom na biološko kmetovanje izkoristimo potencial, ki ga zemlja s svojim mikro življenjem nudi rastlinam. Brez kemije. Operativni stroški se znatno zmanjšajo in dobički ostanejo doma, pri kmetovalcu.

OZN je razglasila 2020 za mednarodno leto Zdravja rastlin. Začnimo sedaj, ustvarimo prihodnost in naredimo našo zemljo znova rodovitno!

Vabljeni, da s seboj prinesete lastni vzorec zemlje ali komposta. Videl-a boš kateri mikroorganizmi živijo v tvoji zemlji.

** Koncept in metodologija dela je osnovana na principih, ki jih je razvila in jih uči svetovno priznana mikrobiologinja Dr. Elaine Ingham, Soil Foodweb Inc.

PRIJAVI SE TUKAJ

 

O IZVAJALCU:  

Janja Kadunc  se je izobraževala v šoli svetovno priznane doktorice mikrobiologije Dr. Elaine Ingham (Soil Foodweb). Sedaj želi svoje izkušnje in znanje, deliti med ostale prebivalce Slovenije z željo, spremeniti Slovenijo v deželo z naravno rodovitno zemljo. Kjer kmetovalec ne bo zapravljal svojega zaslužka za strupe, s katerimi uničuje sebe, svojo družino in vse ostale prebivalce.

Sledite ji lahko tudi na Facebook strani InSoil zgodba zemlje ali na spletni strani  inSOIL.si

 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

Organizator: Podjetniški RISE Šmartno Litija (www.rise.si)

Soorganizator:  inSOIL Janja Kadunc (https://insoil.si/)

V 3 urah boste pridobili znanje o mikroorganizmih in kakšne so povezave med rastlinami in zemljo (mikroorganizmi). S seboj imejte svoj vzorček zemlje, katerega bo takoj po predavanju pregledala predavateljica in vas seznanila s situacijo v prsti, ter kako jo obogatiti z življenjem.

CENA predavanja v predprodaji je 42€/osebo, zadnje 3 dni pred dogodkom je cena 48€/osebo.
Za člane RISE Ekosistema, je cena v predprodaji 36€/osebo, zadnje 3 dni pred dogodkom je cena 42€/osebo.

Predavanje navadno traja 3 ure, s seboj imej tudi vzorec zemlje ali komposta, v katerega bo Janja pogledala kdo vse živi v vaši prsti.

PRIJAVI SE TUKAJ

 

Več informacija dobite na  e-mail: info@rise.si

Na voljo so brezplačna parkirišča.

Najdete nas na naslovu Breg pri Litiji 54, Litija. Z glavne ceste zavijete v obrtno poslovno cono Zagorica, pri Predilnici Litija. Nahajamo se nasproti objekta Makplast, v isti stavbi kakor Lesokras in Poker d.o.o., prvo nadstropje. Najlažje nas najdete, če v Google maps vtipkate Podjetniški RISE.