Življenje v zemlji

KORONA INFO: Predavanje je predvideno za mesec april, kdaj točno bo, je odvisno od situacije korona virusa… Vse sprotne informacije o dogodku bodo objavljene na Facebook  strani dogodka, ter preko vašega elektronskega naslova. Spodaj klikni na “RPIAJVI SE”, s tem boš na tekočem z informacijami o dogodku.

sobota, 04. 04.2020 od 17.00 do 20:30 ure

Podjetniški RISE Šmartno Litija, Breg pri Litiji 54, Litija

Kaj je vaš največji izziv pri obdelovanju zemlje in pridelavi zdrave hrane? Je to oranje in prekopavanje, okopavanje, so to pleveli ali zapravljanje denarja za umetna gnojila in škropiva?

Na predavanju boste izvedeli kaj točno rastline zmorejo in kako upravljajo zemljo okoli sebe, da si zagotovijo stalen dotok hranil in zaščito pred boleznimi in škodljivci. Kako se rastline v resnici hranijo in kdo jih hrani?

Imate vrtiček ali njivo, sadovnjak ali vinograd – zemlja in življenje v njej je bistvenega pomena za bogat in zdrav pridelek. Z dosedanjimi obdelovalnimi načini smo zemljo uničili, z njo vred tudi svoje zdravje in okolje, v katerem živimo. Čas je, da se vrnemo k biologiji.

S prehodom na biološko kmetovanje izkoristimo potencial, ki ga zemlja s svojim mikro življenjem nudi rastlinam. Brez kemije. Operativni stroški se znatno zmanjšajo in dobički ostanejo doma, pri kmetovalcu.

OZN je razglasila 2020 za mednarodno leto Zdravja rastlin. Začnimo sedaj, ustvarimo prihodnost in naredimo našo zemljo znova rodovitno!

Vabljeni, da s seboj prinesete lastni vzorec zemlje ali komposta. Po predavanju bomo pogledali kdo vse živi pri vas.

** Koncept in metodologija dela je osnovana na principih, ki jih je razvila in jih uči svetovno priznana mikrobiologinja Dr. Elaine Ingham, Soil Foodweb Inc.

 

O IZVAJALCU:  

Janja Kadunc  se je izobraževala v šoli svetovno priznane doktorice mikrobiologije Dr. Elaine Ingham (Soil Foodweb). Sedaj želi svoje izkušnje in znanje, deliti med ostale prebivalce Slovenije z željo, spremeniti Slovenijo v deželo z naravno rodovitno zemljo. Kjer kmetovalec ne bo zapravljal svojega zaslužka za strupe, s katerimi uničuje sebe, svojo družino in vse ostale prebivalce.

Sledite ji lahko tudi na Facebook strani InSoil zgodba zemlje ali na spletni strani  inSOIL.si

 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

Organizator: Podjetniški RISE Šmartno Litija (www.rise.si)

Soorganizator:  inSOIL Janja Kadunc (https://insoil.si/)

 

Predavanje navadno traja 3 ure, s seboj imej tudi vzorec zemlje ali komposta, v katerega bo Janja pogledala kdo vse živi v vaši prsti.

CENA dogodka je v predprodaji 42€/osebo na dan dogodka 54€/osebo

 

PRIJAVI SE TUKAJ

Več informacija dobite na  e-mail: info@rise.si

Na voljo so brezplačna parkirišča.

Najdete nas na naslovu Breg pri Litiji 54, Litija. Z glavne ceste zavijete v obrtno poslovno cono Zagorica, pri Predilnici Litija. Nahajamo se nasproti objekta Makplast, v isti stavbi kakor Lesokras in Poker d.o.o., prvo nadstropje. Najlažje nas najdete, če v Google maps vtipkate Podjetniški RISE.