RISE

Zgraditi svoj kulinarični posel

Rad/a pečeš, kuhaš? Si že kdaj razmišljal/a, da bi svojo strast spremenil/a v posel?
Potem je to predavanje kot nalašč zate!

PROGRAM:
-Maja nam bo opisala njene sanje in njeno življenje v ZDA, kako je prišla na idejo peke ameriških pit in kaj jo je po sedmih letih življenja gnalo nazaj v Slovenijo, kjer je odprla svoj PIE SHOP.

-Ustvaritev znamke PieShop, kako je potekala, kaj potrebuješ za odprtje kulinaričnega podjetja, predpisi in pravila in ali so ta drugačna v ZDA

-Kako se lotiti marketinga, celostne podobe znamke, kje pridobivati stranke

-Kakšne so njene pite, kako ustvarja recepte, kakšna je razlika med našimi in njihovimi pitami

-Določanje ciljne publike in idealne stranke

-Sladka pokušina njenih pit 🙂

-Kako nekaj tako drugačnega uspeva pri nas? Je potrebno ljudi navaditi?

-Kako majhen posel s pitami uspe tako, da jo sedaj pozna že cela Slovenija

-Njeni načrti za prihodnost oz. kako se bo lotila prodaje pit po pošti

O Maji:

Leta 2009 je pri svojih 26. letih odletela po nove življenjske izkušnje v New York City, njena želja je bila delati v samem fashion centru, kot make-up artistka. Zaradi dragega življenja v ZDA si je kmalu našla še delo v raznih restavracijah in lokalih.
Skozi leta je ugotovila, se bolje znajde v gostinstvu, predvsem v kuhinji. Ličila in čopiče so zamenjali lonci in kuhalnice ter spatule in mixerji.

Odprla je podjetje in nudila catering, predvsem na slovenski ambasadi in konzulatu. Skrbela je za promocijo slovenske kulinarike, že razmišljala o odprtju slovenske restavracije, se izobraževala in si priučila dve diplomi. Črpala je znanje in širila kulinarična obzorja. A po sedmih letih življenja onkraj oceana se je začela v mislih vračati domov, k življenju tukaj v Sloveniji.

Po večih pogovorih in tehtni odločitvi, sta se z možem leta 2016 preselila v Slovenijo. Življenje je tukaj lepše, več ti nudi, počasneje se odvija. Oba sta srečna, da sta tu. Ona pa je bila ponovno na začetku. Poiskala je službo v kuhinji, v slaščičarni, pekla je torte in razne ostale sladice.

Potem je šla en dan na pobudo prijatelja v Ljubljano, tako malo za hec prodajati pite. Bil je dogodek organiziran s strani Ljubljanskega lonca, kjer je vsak lahko ponudil svoje kulinarične dobrote. Maja se je odločila za ameriške pite. In izkazalo se je, da je bila odločitev prava oziroma najbolj omamna. Pite so šle kot za med.

Tako vam zdaj nudi prave ameriške pite, slane in sladke in vedno slastne. Trenutno jih speče po naročilu, v ponudbi so tudi v nekaj lokalih v Novem mestu ter na festivalih v Sloveniji.

SPLOŠNE INFORMACIJE:

Obvezna prijava na email zaradi lažje organizacije: info@rise.si ali tel. št. 041 76 79 75.
Prijavnina: simboličnih 5 EUR. Plača se po predračunu.
Predavanje traja cca 1,5 ure do 2 uri (po predavanju so možna tudi vprašanja udeležencev).

KJE SMO:
Najlažje nas najdete, če v Google Maps vtipkate “Makplast” – smo direktno nasproti njih; ali naslov: Breg pri Litiji 53.
Nahajamo se v poslovno obrtni coni v Zagorici (pred vhodom v cono so velike oranžne zastave).

Pie Shop
IG: https://www.instagram.com/pieshop_slovenia/