RISE

Za podjetništvo z inovativno mednarodno mentaliteto in močnim lokalnim karakterjem

Podjetništvo, obrtništvo in industrija so močno orodje, tako za našo občino, kot tudi za državo. V Podjetniškem RISE Šmartno Litija se zavedamo, če cveti gospodarstvo, lahko s tem rastejo tudi občina in občani. Zato je naša misija delati na podpori in razvoju lokalnih podjetij, kmetov, obrtnikov in občanov.

 V skladu z našo misijo in vizijo skrbno izbiramo naše goste in skrbimo za kvaliteten in pester program delavnic in predavanj. Zavedamo se tudi, da za dobro poslovno zgodbo ni dovolj le dober produkt. Vitalnega pomena za uspeh je tudi dober marketing. Tjaša Bračko iz Optiweb-a je predstavila oglaševanje na Facebooku in Instagramu. Udeleženci so bili zelo zadovoljni in prevladalo je splošno mnenje, da je delavnica presegla pričakovanja. Odnesli so veliko praktičnega znanja, za Tjašo pa menijo, da je strokovnjakinja na svojem področju z odličnim posluhom za ljudi.

Zelo smo ponosni tudi na to, da smo uspeli privabiti k nam mednarodnega strokovnjaka Tilna Travnika, ki je soustanovitelj in partner podjetja D•Labs. Naslov njegovega predavanja je bil: »Kako razviti poslovno idejo«. Tilen Travnik ima več kot 15 let izkušenj iz področja vitkega podjetništva. V zadnjih šestih letih je uspešno preobrazil vodstva in ekipe v več kot 20 podjetjih, tako doma, kot v Veliki Britaniji. Predavanje je bilo namenjeno vsem, ki jih zanima razvoj od ideje do produkta in tistim, ki jih na splošno zanima startup ekosistem in lansiranje novih produktov na trg. Njegovo predavanje v RISE-u je podprto s strani evropskega projekta P-IRIS.

Da podjetniki vzdržijo intenziven tempo, potrebujejo tudi razstrupljanje telesa in umirjeno vadbo Joge za telo in duha. Monika Mulej z Zeliščne kmetije Hanuman je pripravila delavnico o razstrupljanju telesa z domačimi in lokalnimi zelišči, tinkturami in mazili.  Nena Hribar pa z redno jogo za pisarniške ljudi vsako sredo skrbi za umirjanje čustev in duha ter krepitev telesa. Na ta način se lahko izognemo bolečinam v hrbtenici, zapestjih, kolkih in ramenih, si sprostimo um ter se pripravimo na nove ideje in izzive.

Kako čustva vplivajo na določene bolečine na telesu in bolezni, nas je podučil Andrej Pešec, ki je univ. dipl. pol., celostni psiholog in pedagog ter strokovnjak za odnose in osebni razvoj. Kot strokovni sodelavec sodeluje s preko 100 zavodi v Sloveniji in na tujem. Za njim je že preko 1000 predavanj, za katere so značilni nenavadni praktični primeri, sinteza modrosti in motivacije ter zanimive zgodbe iz vsakdanjega življenja.

V aprilu pa pripravljamo nov komplet različnih predavanj. Ali se bodo odvila je odvisno od stanja s koronavirusom.  Če bo zdravo okolje, na bo Janja Kadunc predstavila, kako bistveno je življenje v zemlji za dobro rodovitno zemljo in to brez škodljivih gnojil in substanc. Vid Sedej iz podjetja 4Future Agency bo imel delavnico v zvezi z googlom. Lamfit  pa bo izvedel praktično predavanje o Zdravi prehrani za sodobno življenje s strokovnjakinjo Niko Bele. Predstavila vam bo učinkovite nasvete in povsem nova znanja, ki vam bodo pomagala do več energije in zdravja. Svojo poslovno pot nam bo predstavila Eko kmetija Vodnjov iz Primskovega, ki je usmerjena v ekološko pridelavo in predelavo sadja, ter čebelarstvo. V njihovih sadovnjakih uspeva preko 100 različnih vrst sadežev in 30 vrst sadja. Za pridelavo in predelavo v izdelke imajo registrirane različne dopolnilne dejavnosti.

V aprilu nameravamo pričeti z evropskim projektom SANDBOX, kjer bomo izvedli 10 delavnic, ki so primarno namenjene vsem posameznikom, ki imajo poslovno idejo in jo želijo razviti do prototipa.

Namen delavnic, je da vas opremimo z znanjem in kompetencami ter vas vodimo skozi proces razvoja. Ultimativni cilj pa je čim več idej razviti in pripeljati do prototipa.

Delavnice so za udeležence brezplačne. Sofinancirane so iz programa Interreg Europe, projekt P-IRIS.

Vabljeni v RISE! Za vsa mala in mikro podjetja imamo urejene delovne prostore. Za lokalna podjetja smo pripravili še posebej ugodno ceno za najem mize, prostora za sestanke, na voljo je čajna kuhinja in brezplačno parkirišče. RISE ekipa je sestavljena iz zagnanih, inovativnih in ambicioznih posameznikov iz različnih sektorjev, zato je ena izmed pomembnih aktivnosti pri nas tudi poslovno mreženje.  Vljudno vabljeni, da se nam pridružite kot član zadruge ali kot podporni član.  Veseli smo tudi sponzorske podpore našega prostovoljnega dela!  Sledite nam lahko tudi na Facebook strani podjetniški RISE, ali na spletni strani rise.si.