RISE

Vse, kar potrebujete za dobro Wi-Fi pokritost doma ali pisarne

Vse, kar potrebujete v podjetju ali doma, predvsem pa pri delu od doma, je stabilna brezžična povezava Wi-Fi. Tako se lahko vsak trenutek povežete na splet, od tu naprej pa ste odvisni le od vas samih.

Verjetno vsi še predobro vemo, kaj se zgodi, če brezžični Wi-Fi ne dela kot bi moral, če je nestabilen ali ga ni prav v tistem delčku stanovanja oziroma pisarne, kjer ga potrebujemo. Takšne neprijetnosti nam v najboljšem primeru v sivo obarvajo kak las, v najslabšem pa prekinejo pomemben poslovni sestanek.

Linksys za vsako težavo pozna rešitev

Tehnologija napreduje z nadzvočno hitrostjo in zakaj ne bi tega izkoristili. Vsaka težava pozna vsaj eno rešitev. Če smo pri Wi-Fi omrežju in njegovem dosegu, je zagotovo najboljša rešitev zmogljiv usmerjevalnik. Če mu dodamo »mesh« napravo, ki pokritost še poveča, smo lahko brez skrbi, da bo internet na voljo vedno in povsod, kjer si ga boste omislili. Pozabite na mrtve kote v prostoru.

Vrhunski usmerjevalnik

Podjetju Linksys zaupajo mnogi, saj že več kot 30 let izdeluje kakovostne in stabilne naprave. Širitev novih modelov to dejstvo zgolj potrjuje. Linksys MR5500-KE oziroma Hydra Pro 6 z Intelligent Mesh je dvopasovni (2,4 GHz in 5 GHz) usmerjevalnik Wi-Fi 6, ki zagotavlja gladko pretočno predvajanje videa in igranje iger na ravni, kot je še niste spoznali. Hitrosti so neverjetne, saj premore 574 Mbps na 2,4 GHz kanalu in do 4804 Mbps na 5 GHz kanalu.

Opremljen je s štirimi LAN priklopi in enim USB 3.0. Preprosta nastavitev usmerjevalnika je primerna tudi za tiste, ki nameščanja usmerjevalnika na spisku nimajo zapisanega med vsakodnevnimi nalogami. Omogoča dostop do stabilnega omrežja v vsakem trenutku. V brezplačni Linksys aplikaciji pa si lahko tudi ogledate oziroma določite prednost, katere povezane naprave lahko uporabijo največ Wi-Fi-ja.

Čeprav gre za izredno zmogljiv usmerjevalnik, se pri zares velikih prostorih z veliko preprekami utegne zgoditi, da kje signal ne bo zadostil vašim potrebam. Kaj zdaj? Linksys ima seveda rešitev tudi za to.

Mesh naprave Linksys Velop – popolna pokritost

V tem primeru na prvi tir stopi Linksys Velop Atlas Pro 6 Mesh. Razširitvena enota, povezana z usmerjevalnikom, omogoča, da lovke svojega omrežja razširite praktično brez omejitev, naj gre za ogromno hišo, apartmaje ali več pisarn, razpotegnjenih po stavbi in v več nadstropjih. Linksys Velop sistemi ne poznajo ovir in bodo omrežili prostore tako, kot si boste zaželeli – pa naj gre za igranje iger preko Wi-Fi-ja ali video klice. Nudijo pravo moč Wi-Fi 6 in neverjetno povezljivost. Dinamična izbira frekvence (DFS) pa še zmanjša morebitne motnje. Lahko se pohvalijo celo s stabilnostjo, podobno tisti, ko smo povezani na kabel.

Linksys Velop Atlas Pro 6 Mesh nudi hitrosti do 600 Mbps na 2,4 GHz kanalu in do 4800 Mbps na 5 GHz kanalu. Opremljen je s štirimi LAN priklopi.

Kompatibilni med seboj in s starejšimi sistemi

Za konec pa nastopita dve pomembni lastnosti. Prva je ta, da so vsi novi sistemi kompatibilni med seboj in tudi s starejšimi modeli. Če imate star model in ga želite nadgraditi z novo napravo, s tem ne boste imeli težav. Druga pomembna lastnost Linksys Velop pa je ta, da število med seboj povezanih enot ni omejeno.

Kupec si lahko torej omisli prej omenjen Linksys MR5500-KE oziroma Hydra Pro 6 z Intelligent Mesh in doda set naprav Linksys Velop Atlas Pro 6 Mesh, vse skupaj poveže v enotno omrežje in uživa v vrhunski povezljivosti. Lahko pa Mesh naprave poveže z usmerjevalnikom Linksys MR9000. Povezljivost vseh usmerjevalnikov Linksys serije MR z vsemi modeli Linksys Velop je brezhibna. Rezultat je enak – zadovoljen uporabnik.


Več informacij in modelov usmerjevalnikov najdete na spletni strani www.avtera.si, prav tako vam bodo njihovi strokovnjaki z veseljem v pomoč z nasveti, katera naprava je primerna za razrešitev vaših težav z omrežjem. (P.R.)

Vir. Računalniške novice