RISE

V borbi proti energetski krizi Schneider Electric predstavil nove tehnologije

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je včeraj začel letošnjo svetovno turnejo Innovation Summit s pozivom k rešitvi trojne krize – energetske, gospodarske in podnebne – s katero se soočajo vlade, podjetja in potrošniki po vsem svetu, hkrati pa je predstavil svoj pristop in rešitve, kako to narediti.

»V času svetovne krize nam mora biti popolnoma jasno, kam potujemo in kam želimo priti. Sedanja energetska kriza je le vrh ledene gore,« je dejal Jean-Pascal Tricoire, predsednik in izvršni direktor družbe Schneider Electric. »Ker se pričakuje, da se bo svetovno povpraševanje po energiji v naslednjih 30 letih potrojilo, je pomembno, da upoštevamo vse tehnologije, ki so že na voljo za pospešitev elektrifikacije, digitalizacije in trajnosti.«

Tricoire je imel govor ob otvoritvi svetovne turneje Innovation Summit, največjega in najpomembnejšega dogodka v letu, ki ga Schneider Electric organizira za svoje stranke, partnerje in dobavitelje. Gre za niz konferenc in premier v oktobru in novembru, na katerih podjetje predstavlja številne inovativne izdelke, programsko opremo in storitve, namenjene reševanju perečih okoljskih in družbenih problemov, ki so posledica energetske krize in podnebnih sprememb.

Njegovi komentarji so sledili izjavam Gwenaelle Avice-Huet, izvršne direktorice za strategijo in trajnost pri Schneider Electric, na nedavnem dogodku Climate Week NYC. Avice-Huet je poudarila, da se je treba bolj osredotočiti na še vedno podcenjeno stran povpraševanja v energetski krizi – z drugimi besedami, koliko energije se dejansko porabi.

Raziskovalni inštitut Schneider Electric je izdal prvo tovrstno kvantitativno študijo, ki prikazuje potencial razpoložljivih tehnologij, ki lahko, če jih združimo in razširimo, zmanjšajo izpuste ogljika za dve tretjini do leta 2030, hkrati pa zagotavljajo velike prihranke energije za stanovalce v stavbah (do 70 %).

Schneider si že dolgo prizadeva za izvedbo konkretnih, nujnih ukrepov, ki bi zmanjšali porabo energije, več vlagali v obnovljive vire, elektrifikirali in digitalizirali energetske ekosisteme, na ekonomsko vzdržen način in z največjo koristjo za ljudi. Podjetje je splošno priznano kot vodilno na področju okoljskega in socialnega upravljanja (ESG), njegovi izdelki, storitve in druge dejavnosti pa strankam, dobaviteljem, poslovnim partnerjem in skupnostim pomagajo pri napredku na teh frontah.