RISE

TopSolid’Inspection: kakovost in preglednost na enem mestu

Prenašanje idej iz možganov strojnega tehnika v oprijemljiv predmet zahteva veliko dela. Za postopek izdelave predmeta je najpomembnejši korak tehnična risba, ki mora biti popolna. Za to potrebujete učinkovito CAD programsko opremo.

Zakaj je tehnična risba tako pomembna? To je točka, na kateri objekt zapusti svet abstrakcije in ni več pod inženirskim nadzorom. Včasih je bilo to storjeno ročno, zdaj za to skrbi programska oprema za računalniško podprto načrtovanje (CAD), ki je postala industrijski standard. Inženirji so naučeni razmišljanja v treh dimenzijah, saj so predmeti zgrajeni iz treh dimenzij. Z razvojem programske opreme za 3D modeliranje je inženirski svet storil velik korak naprej. Pred tem so bili primorani v ročno oblikovanje na dvodimenzionalnih medijih, kot so table ali papir, zdaj pa je na voljo 3D delovno okolje, kjer lahko enostavno prenesejo svoje misli na zunanji medij, ne da bi pri tem izgubili dimenzijo.

Ne glede na to, kako uporaben je 3D model, ga je še vedno treba pretvoriti v tehnično risbo. Proizvajalci potrebujejo dimenzije, preprost program za 3D modeliranje pa tega ne more zagotoviti. Omejitve je končno porušila programska oprema, ki je lahko ustvarila 3D model in diagrame s stranskimi, sprednjimi, zadnjimi in izometričnimi pogledi.

Optimizirajte nadzor kakovosti

Cilji vsakega podjetja so prihranek časa, omejitev napak in sledljivost procesov. Če ste se odločili za uporabo programske opreme CAD v svojem podjetju, ste korak bližje k izboljšanju produktivnosti.

TopSolid’Inspection je CAD programski paket, ki podpira oddelek za kakovost proizvodnih podjetij, predvsem pa omogoča izdelavo inšpekcijskih poročil. Številne študije so dokazale, da integrirana uporaba CAD opreme podjetjem omogoča bolj učinkovito izpolnjevanje njihovih ciljev. Čas razvoja, kakovost izdelkov in produktivnost se izboljšajo, kar pomeni nižje proizvodne stroške in stroške izdelka.

V osrčju nadzora kakovosti izdelka je tehnična risba. TopSolid’Inspection deluje neposredno na 2D risbi, s čimer pridobi vrednost dimenzij, ki jih je treba izmeriti. To omogoča samodejni zagon procesov, ki so bili sprva zelo dolgotrajni. TopSolid CAD programsko opremo odlikujeta dve značilnosti:

  • Obnovitev vrednosti dimenzij z baloniranjem risbe, da se ustvari dokument s seznamom kontrolnih točk.
  • Povratne informacije o meritvah, opravljenih v proizvodnji s pomočjo poenostavljenega vmesnika za vnos podatkov.