RISE

Strateška delavnica: Prva marketinška validacija poslovne ideje (Let’s build my first product/service)

  • KdajTorek 9.3.2021; od 18: 00 – 19:45. 2 šolski uri predavanja + zaključek s Q&A
  • Kraj ↦ preko spleta (zoom)
    Cena ↦ Delavnice so za udeležence brezplačne. Dogodek financira Razvojni Center Srca Slovenije v okviru projekta P-Iris sofinanciranega iz programa Interreg Europe.
  • Kratek opis vsebine ↦ Marketing, kot podpora strateškemu lansiranju novih produktov na trg.
  • Prijave ↦ Prijave zbiramo na mateja@thebigm.si s pripisom: »Prijava na delavnico 9.3.2021«. Udeležba je mogoča le s predhodno prijavo.

Vsebina delavnice: Prva marketinška validacija poslovne ideje

Udeležence bo predavateljica popeljala skozi osnovne korake na poti od poslovne ideje do prvega marketinškega plana. Na kaj vse moramo pomisliti, preden se lotimo marketinga. Marketing ne dela čudežev. Lahko pa pospeši vaš posel, če se ga lotite pravilno. Poslovni plan Kanvas bomo pretvorili v učinkovita marketinška izhodišča. Zakaj je to vitalnega pomena za vaš posel in razvoj ideje? Bolje boste razumeli trg in kupca, vaša prodaja bo bolj predvidljiva in vse vajeti za rast posla bodo v vaših rokah.

Pregledali bomo teme:

– Kako s poslovnim Kanvasom validirati vašo poslovno idejo in jo učinkovito prevesti v marketinški plan.
– Zakaj je razumevanje vašega kupca pomembno in kdo sploh je moj idealni kupec – ga razumem? Ali sploh potrebuje moj produkt/storitev?
– Kako učinkovito opisati produkt – unikatna točka prednosti (UVP/USP) – jasna izjava, ki opisuje prednosti vašega produkta/storitve. Če podjetje tega nima sledijo neučinkovite kampanje, pomešana prodajna sporočila, frustracija na strani kupca in podjetja…
– Kako to dela konkurenca in kakšen je trg na katerega vstopam.
– Prva marketinška validacija poslovne ideje in smer nadaljnjega razvoja produkta/ideje!

Komu je namenjena

– Posamezniki, ali podjetja, ki imajo poslovno idejo in bi jo radi razvili do produkta in lansirali na trg.
– Vsem, ki želijo preveriti, ali so pomislili na vse, preden bodo lansirali novo idejo/produkt na trg.
– Tisti, ki jih zanima marketing in bi si želeli povečati kompetence in znanja na tem področju.
– Tisti, ki želijo marketing izvajati sami.

O PREDAVATELJICI:

Mag. Mateja Boldin Zevnik (Linkedin)
Mateja je magistra znanosti komunikologije in marketinška strokovnjakinja za razvoj in lansiranje novih blagovnih znamk na trg. Ima bogato znanje in več kot 12 let praktičnih izkušenj – iz oglaševalske industrije, razvoja produktov in razvoja novih podjetniških idej. Kot vodja projektov je 7 let delala v agenciji in vodila naročnike kot so Volkswagen, Dana, Petro itd. Nato je na strani mednarodnih podjetij, kot vodja marketinga, vodila različne ekipe in pomagala pri njihovem strateškem pozicioniranju in lansiranju na nove trge.  Aktivno sodeluje kot predavateljica in mentorica zagonskim in manjčim in srednje velikim podjetjem, kjer svoje praktično znanje uspešno prenaša preko predavanj, individualnih usposabljanj in strokovnih svetovanj.

ORGANIZATOR:
Projekt v soorganizaciji izvajata Razvojni center Srca Slovenije in podjetniški RISE. Delavnice bo vodila mag. Mateja Boldin Zevnik, Big M Marketing (www.thebigm.si )