RISE

Slovenci, ki ustvarjajo delovno okolje prihodnosti

Danes pri svojem delu potrebujemo okolje, ki je natančno upravljano. Kljub hibridnemu načinu dela moramo biti enako učinkoviti in vedeti, da nas v pisarni čaka miza ali da je sejna soba rezervirana samo za nas.

Bolj kot kadarkoli prej je postalo pomembno, da so delovni procesi že od same rezervacije prostora naprej optimizirani. Pridemo v pisarno, poiščemo prostor in pričnemo z delom. Joan Workplace management System nam je pri tem lahko v veliko pomoč. Ne gre zgolj za prikazovanje na tablici s tehnologijo elektronskega papirja, temveč za celostno upravljanje delovnega okolja prihodnosti.

Znamka Joan je bila zasnovana kot tablica za upravljanje s sejnimi sobami, z njo pa lahko v podjetju upravljamo celo vrsto procesov. Tablica z elektronskim papirjem se z magnetom pričvrsti na steno, vrata, steklo oziroma na praktično karkoli, in že imamo na vratih vse informacije, ki jih potrebujemo. Tako enostavno je! V časih, ko nam vse piska in se sveti, Joan zagovarja tihi dizajn.

Brez napajanja in odvečnih kablov

Elektronski papir porabi zares zelo malo električne energije. Tako malo, da potrebe po stalni povezljivosti v električno omrežje ni. V podjetju Visionect, kjer so začeli kot startup in so pionirji ter danes eni vodilnih na svetu na področju elektronskega papirja, so nam zaupali zgovorno dejstvo, da ena Joan naprava v enem letu porabi toliko energije, kot je porabimo ob kuhanju ene kave. Poudarjajo, da gre za zares enostavno in uporabniško dovršeno rešitev.

Njihova rešitev Joan je močno prerasla začetke podjetja in je od tablice prešla k celostnemu upravljanju hibridnega delovnega okolja. Ko so v podjetju Visionect razmišljali širše in se usmerili v celostno upravljanje, se jim niti sanjalo ni, da se bo z izbruhom koronavirusa digitalizacija delovnega okolja odvrtela tako bliskovito.

Naše dojemanje dela se je čez noč spremenilo

Trendi se spreminjajo in danes je segment hibridnih delovnih mest še kako vroč. Meja med delom in prostim časom ter pisarno in domom se je zabrisala. Pogosto z delom na primer začnemo doma in nadaljujemo v pisarni ali obratno. Vse bolj je opazen trend, da ljudje delajo od doma, ko potrebujejo mir, v pisarnah pa, ko želijo z ekipo izmenjevati mnenja in podobno. Kjerkoli delamo, pa moramo svoje delo opravljati enako učinkovito. Vse to potrebuje ustrezne rešitve. In Joan je ena izmed njih.

Medtem ko se največji fokusirajo na sodelovanje, izmenjavo dokumentov, pogovorne aplikacije in podobno, se Visionect osredotoča na prostor za delo in izkušnjo v njem, t. i. workplace experience – torej, kako enostavno poteka naš dan v delovnem okolju – z rešitvijo Joan.


Uporabnost rešitve Joan:

  • Prikazovanje zasedenosti sejnih sob, pisarn in ostalih prostorov.
  • Beleženje prisotnosti na delovnem mestu.
  • Spremljanje zdravja zaposlenih in zagotavljanje sledenja stikov z digitalnim dnevnikom. Na podlagi tega pa odobritev ali zavrnitev dostopa.
  • Ob delu doma lahko tablico uporabimo, da ostale med delom od doma obvestimo, ali smo na voljo, da nas lahko zmotijo.
  • Tablico lahko uporabljamo kot tablo za obvestila o informacijah podjetja, kot označevalno ali usmerjevalno tablo in podobno.

Zunanji zasloni in pametna mesta

Drug segment so večji zunanji zasloni, kjer pride še bolj do izraza, da je vse, kar moramo narediti to, da zaslon nekam postavimo in že deluje. Pozabite torej na nepotrebne kable. Lep primer so vozni redi oziroma informacije na avtobusnih postajališčih. Pri LCD zaslonu moramo polagati kable in »razkopati pol ulice«. Elektronski papir pa ima baterijo, ki lahko traja več let. Gre za tehnologijo za pametna mesta, ki morajo biti v prvi vrsti v službi uporabnikov. To pa dosežemo z relevantnimi informacijami, ki jih postavimo v prostor.

Visionect s svojimi projekti deluje na vseh kontinentih in v več kot 20 državah. Več informacij najdete na www.getjoan.com in www.visionect.com (P.R.)