RISE

Sandbox

PRILOŽNOST ZATE, KI IMAŠ IDEJO. JO ZNAŠ IZKORISTITI?

Sandbox akademija in RISE lab pripravljata

10 brezplačnih delavnic: OD IDEJE DO PROTOTIPA PRODUKTA.

V mesecu maju smo pričeli z delavnicami, ki so primarno namenjene vsem posameznikom, ki imajo poslovno idejo, in jo želijo razviti do prototipa. Namen delavnic, je da vas opremimo z znanjem in kompetencami ter vas vodimo skozi proces razvoja. Ultimativni cilj pa je, čim več idej razviti in pripeljati do prototipa.

10 DELAVNIC, 10 TEDNOV, 10 TEM.

Delavnice bodo predvidoma potekale vsak torek zvečer v prostorih podjetniškega RISE-a (Breg pri Litiji 54, 1. nadstropje 1270 Litija). Delavnice potekajo  od 18.00 do 19.30 ure.

Deljenje izkušenj med udeleženci in coworking startup ekosistem v RISE-u bodo v tem sklopu še dodatna produktivna izkušnja.

Projekt v soorganizaciji izvajata Razvojni center Srca Slovenije in podjetniški RISE; Delavnice vodi mag. Mateja Boldin Zevnik.

Delavnice so za udeležence brezplačne. Sofinancirane so iz programa Interreg Europe, projekt P-IRIS.

DELAVNICE SO NAMENJENE VSEM, KI:

 • Imate poslovno idejo, ali pa ste že v fazi testiranja trga in izdelave prototipa.
 • Vas na splošno zanima podjetništvo in razvoj produktov. 

Vsem udeležencem je na razpolago tudi vsa oprema RISE Lab-a:

 • Programska oprema CorelDRAW Technical Suite 2019;
 • 3D tiskalnik in programska oprema za 3D tiskanje;
 • CNC rezkalni stroj;
 • CNC stroj za lasersko graviranje.

Ste zamudili prve delavnice? Še vedno se lahko prijavite

Prijavite se preko e-pošte mateja@rise.si, z naslovom: »Prijava na delavnice Sandbox«.

Da vas bomo lahko ažurno obveščali o poteku delavnic, nam ob prijavi obvezno pustite kontakt: Ime in priimek; E-naslov; telefonsko številko.

Svetujemo vam, da se čim prej prijavite in si rezervirate mesto, tudi če niste prepričani, da se  boste lahko udeležili vseh delavnic, ali pa ste prvih nekaj že zamudili.  O detajlih udeležbe se bomo dogovorili individualno.  Za več informacij lahko kontaktirate Mag. Matejo Boldin Zevnik preko mateja@rise.si.

Prijava ni obvezujoča! Zaželjeno pa je, da se udeležite vseh delavnic, ker boste tako dobili pregled nad procesom razvoja produkta in naredili vse potrebne korake, da bo vaša poslovna zgodba res uspešna.


TEME ŽE KONČANIH DELAVNIC

 1. VALIDACIJA POSLOVNE IDEJE IN SMER NADALJNEGA RAZVOJA. Uvodna delavnica, kjer predstavimo različne ideje in nastavimo smiselne korake razvoja ideje v nadaljevanju. Praktična delavnica: Izpolnimo prvi kanvas. ŽE KONČANA!
 2. DEFINICIJA KONČNEGA PRODUKTA. Kakšen je namen za potrošnika/končnega kupca? Vemo, kaj razvijamo in za koga? Kakšne »featurje« bomo razvili in kakšna bo naša neulovljiva prednost? ŽE KONČANA!
 3. POSLOVNI CILJI IN OSNOVNE KALKULACIJE ZA USPEŠEN POSEL. Ali vemo, kakšni so osnovni stroški poslovanja in proizvodne kapacitete. Lastna cena, prodajna cena, marža, strošek pridobivanja kupca, strošek proizvodnje, denarni tok? OBISK USTANOVITELJA STARTUP PODJETJA – ZGODBA IZ PRAKSE! 9.6.2020 OB 18.00
 4. ANALIZA TRGA IN CENOVNA POLITIKA. Kakšen je trg, na katerega vstopam; lokalno ali globalno? Ali kdo to že počne, kako to počnejo drugi, s kom tekmujem za kupce. Za kakšno ceno se nam izplača prodajati in kakšna je cena konkurence? ŽE KONČANA!
 5. DEFINICIJA CILJNE SKUPINE IN OPIS PRODUKTA ZA POSAMEZNE CILJE SKUPINE. Komu bomo najbolj učinkovito prodali in kaj mu bomo prodajali? Kako posamezne lastnosti/prednosti produkta združimo v pakete?  ŽE KONČANA!
 6. DEFINICIJA BLAGOVNE ZNAMKE, POZICIONIRANJE IN RAZLIKOVANJE TER DEFINICIJA OSNOVNIH SPOROČIL.  Kako moji kupci kupujejo in kakšen je njihova nakupna pot? Preko katerih kanalov bom prodajal, ali imam razvito mrežo, na kaj moram biti pozoren? ŽE KONČANA!
 7. ZGODBA, SPOROČILNOST IN KOMUNIKACIJSKI KANALI ZA DOSEG IZBRANE CILJNE SKUPINE. Kdo sem kot oseba, kakšen je moj karakter in zakaj sem drugačen/unikaten; s kakšnim sporočilom bom učinkovito povedal kakšna je moja prednost. ŽE KONČANA!
 8. PRAVNI KORAKI OD IDEJE DO MVP-JA. Tipične pravne dileme, s katerimi se podjetje sooča na poti od ideje do razvoja in do prve prodaje. Kako se izogniti pravnim čerem.ŽE KONČANA!

PRIHAJAJOČE DELAVNICE

9. VZPOSTAVITEV OSNOVNEGA PRODAJNEGA PROCESA IN LIJAKA.

Kaj potrebujem, da vzpostavim prodajo (prodajni lijak), kakšen bo moj osnoven prodajni proces in kako ga bom povezal z marketingom.

21.7.2020 - torek ob 18.00

10. KONČNA VALIDACIJA PRODUKTA IN LANSIRANJE + VZPOSTAVITEV PRVE PRODAJE + prva marketinška kampanja za doseganje poslovnih/prodajnih ciljev.

18.08.2020 - torek ob 18.00

Delavnice bo vodila mag. Mateja Boldin Zevnik:

Mentorica startupom in SME-jem, trenutno je vključena tudi v uradni seznam strokovnjakov za startup in scaleup podjetja v okviru programa, ki ga izvaja Javna agencija Republike Slovenije, za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT).  Specializirana je za strategije blagovnih znamk ter B2B marketing, s poudarkom na strateškem komuniciranju za pridobivanje novih strank in pospeševanje prodaje. Zaradi unikatne kombinacije znanj in izkušenj, po nekaj uvodnih vprašanjih ugotovi, na kateri stopnji so podjetja in ideje, kaj potrebujejo in kje začeti, da bo marketing najbolj učinkovit. Deluje kot prvi usmerjevalec po marketinškem ekosistemu in hitro, učinkovito ter zelo transparentno pomaga do več možnosti in rešitev za vaš poslovni in marketinški izziv. 

LINKEDIN

 

Utrinki iz delavnic: udeleženci predstavijo svoje ideje​