RISE

Pot življenja

Večkrat slišimo, da imamo usmerjeno življenje in ne moremo delati po svobodni volji. Nekateri pravijo, da je vse zapisano v zvezdah, po drugi strani pa, da je vse v nas samih in imamo vso moč da spremenimo življenje, si sami krojimo usodo, se poglobiti sami vase in našli bomo kar nas žene. Kaj pa če je v vsaki od teh tez nekaj resnice. Če jih združimo skupaj smo že bližje bistvu vsega, bistvu univerzuma, narave, energije, ki vse to skupaj žene.

 

Predstavljaj si, da se rodiš. Ne vidiš samo svoje matere in očeta, ampak vidiš širše, izven materialno. Sebe lahko opazuješ z drugega zornega kota npr. iz neba, ne vidiš samo ljudi, narave, objektov in ostalih snovi, ampak tudi nekakšno pot oz. prostor, ki se razteza okoli novorojenčka. Prostor ni majhen, otrok se lahko giblje v njem v vse smeri, vendar se ga vedno drži saj mu ne more ubežati. Ta prostor bi lahko poimenoval astrološka karta, djotish in podobno. Ko se rodimo, smo postavljeni na pot katera se je oblikovala samo za nas v tistem trenutku. Zoblikovala se je za dolžino 200 let in več oz. v neskončnost, saj se vse skupaj oblikuje na podlagi položajev planetov, kateri so vedno v gibanju in pletejo naše poti življenja. To ne sme spremeniti našega mišljenja.

V življenju ni vse brezpredmetno in samoumevno in ja, moramo se truditi, početi ali se učiti, kljub temu da »imamo pot, po kateri bo vse samo steklo.« Prostor okoli nas ima več nadstropij in je trikotne oblike. Sama pot je iz oči angela polna raznih pasti, ovir, ugank, različnih vrat, stopnic. Sami si izbiramo kje bomo šli, kaj bomo izbrali, s katerimi besedami bomo odpirali vrata, ali bomo rešili uganko in zavestno odšli v višje nadstropje, ali bomo nasedli uganki in spet padli nadstropje nižje. Ko ugotovimo kako pot deluje, kdaj gremo gor in kdaj dol, kdaj levo in kdaj desno, se prilagajamo in spoznamo kako se zliti z okolico, ne izstopati in živeti na nivoju do katerega smo prišli, si rečemo zakaj bi se še trudili za kaj novega, nepoznanega, če pa nam je tako čisto všeč.

Na žalost ali na veselje je pot kot Rubikova kocka, ki je razdeljena na več različnih obdobij. Če ste do sedaj delovali po nekih vrlinah, s katerimi ste osvojili življenje, vam moram reči, da ko pridete v drugo obdobje in drug prostor, te vrline ne bodo več odpirale istih vrat.

V drugem prostoru si pod očesom drugih planetov, angelov itd. To se zgodi zato, da ne zastanemo v življenju, da brskamo dalje, se učimo, spreminjamo, izkušamo življenje na več različnih načinov, si širimo krog ugodja, se ne zaslepimo z materialnim zadovoljstvi in iščemo globlje resnice. Ko gremo višje po prostoru postajamo lažji in lažje zadihamo, vse pa postaja svetleje.

Za nepremične osebe, ki se ustavijo, ne gredo ne levo ne desno, ne naprej ne nazaj in si pravijo življenje teče dalje, če grem ali če sem tu kjer mi tako rekoč nič ne manjka, pride nad prostor posebni učitelj, ki te ima pot budnim očesom. Ta učitelj pride na vsakih 21 let. Kot smo sli različni ljudje, je različen tudi njegov prihod. On nas tako rekoč prime s trdo roko, saj nas skuša prebuditi, vzbuditi zanimanje za nadaljnje življenje, raziskovanje, napredovanje… Lahko bi si ga predstavljali kot naš učni proces. Če ne delaš, se ne zanimaš in ne učiš ko pride izpitno obdobje, ga ne narediš, zato padeš. Tako ponavljaš (življenjski) letnik. Učitelj nas ima pod budnim očesom od 7 do 9 let, spet odvisno od človeka do človeka, odvisno kako je izdelal letnik.

Učni poti ne moremo ubežati, lahko napredujemo in diplomiramo, v nasprotnem primeru pa tonemo v globine. V nekaterih verah učijo, da obstajajta pekel in nebesa, tema in svetloba itd.. Govorijo o naši poti in ne o tem kje bomo po smrti. Prebudi se iz teme in pojdi proti svetlobi.

Nazadnje se vedno vprašamo, kaj je ključ ki odpira pot proti svetlobi, s katero lučjo svetiti v temi, da ne zaidemo in najdemo pravo pot, da odgovorimo na prave besede v pravem trenutku? Ključ je del nas, del vsega, z njim lahko premostimo pot in se resnično osvobodimo še v tem življenju. To je preprosta energija, ki smo jo poimenovali LJUBEZEN. Kaj je prava ljubezen, kako izgleda? Nas so učili o različnih smislih ljubezni, kako moramo delovati, govoriti, da delujemo ljubeznivo pa še vedno ne znamo. KAJ TOREJ JE RESNIČNA LJUBEZEN?

 

Avtor: 369  124857