RISE

Volk Turjaški d. o. o.

Prirodno posestvo in pivovarna

Opis podjetja

Ideja se je rodila pred več kot petnajstimi leti na nekem potovanju na Češko s piscem knjige o pivu Borivojem Repetom. A minilo je kar precej časa, da je pivovarna resnično dosegla nivo varjenja kvalitetnega piva. Mnogo litrov je ob eksperimentiranju šlo po zlu, a danes varimo delikatesna polnjenja po sto pivskih steklenic različnih tipov piva. Poleg ustaljenega plzenskega tipa Ležaka, smo ponosni tudi na lastne recepte Jantarnega, Jabolčnega, Rožmarinovega, Kavinega, Pelinovega, Resinega in še kaj bi se našlo. Naš cilj je ustvariti pivovarsko klet večih žlahtnih okusov piva nekako po vzoru vinskih kleti.

Svojo zgodbo in pot pa nenehno dopolnjujemo. Tako smo domačijo, ki sem jo prevzel leta 2017, nadgradili z lokostrelskimi dogodki, želimo pa vzpostaviti še turistično dejavnost – edinstvena prenočišča, kulinarične in viteške dogodke, v eni od cerkva pa tudi galerijske in koncertne dogodke.

Storitve podjetja

  • organiziranje kulinaričnega doživetja za manjše skupine
  • organiziranje zgodovinskih dogodkov
  • varjenje in prodaja več vrst zeliščnih piv
  • Ponudba apartmaja 

Pivo Volk Turjaški se vari v štirih značilnih okusih. Narejeno je iz izvrstne vode izvira Cerknica pri gradu Sveta Jurjeva gora. Pivo se vari izključno iz ječmenovega sladu in hmelja, za fermentacijo pa dodamo žlahtne kvasnice. Hmelj je vedno domačega izvora, savinjski golding, bobek ali avrora. Pivo kvasi na temperaturah zgornjega vrenja in je po značaju klasičen dolenjski OL. Pivo Temnozlat in Svetlan, ki mu dodajamo zelišča, štejemo med svetli pivi, medtem ko sta Jantar in Černi temni pivi. Pivo je motno in ni filtrirano niti pasterizirano. Če dlje časa odleži, se zbistri.

Za vsa domača piva Volk Turjaški smo prejeli certifikat kakovosti strokovne komisije kolektivne tržne znamke Srce Slovenije.

Na voljo imamo tudi odlično domače dolenjsko vino, Cviček in Gaber. Cviček je iz vinskih goric Čateža pod Zaplazom, poznanega po popotovanju Frana Levstika, medtem ko je Gaber iz vinskih goric Gabrske Gore v Moravški dolini, znani po svoji za sadje izredno ugodni mikroklimi.

Poleg tega pripravljamo tudi kombučo, starodavni kitajski eliksir zdravja, nekateri ji pravijo tudi sonce, ki sveti od znotraj. Kombuča je napitek, ki nastane po fermentaciji sladkanega čaja pod vplivom simbiozne kulture kvasovk in bakterij ocetnega kisanja. Krepi imunski sistem in pomaga vzdrževati zdravo, uravnoteženo črevesno floro.

Reference podjetja

VARJENJE PIVA:

  • pivo TEMNOZLAT
  • pivo JANTAR
  • pivo ČERNI

ZORENJE VINA:

  • vino GABER
  • vino CVIČERK

Podatki podjetja

povezava na spletno učilnico