RISE

Kmetija Pr’ Boltjan

»Od vil do vilic«

www.rise.si - platforma - Boltjan

Opis podjetja

Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo žit ter proizvodnjo žitnih izdelkov, s poudarkom na testeninah. Smo ena redkih kmetij, ki deluje po sistemu od vil do vilic, kar pomeni, da so vsi naši proizvodi narejenih iz žit, ki jih pridelamo in predelamo doma, okolju prijazno brez uporabe pesticidov in umetnih gnojil.

Žita, ki jih trenutno pridelujemo so pira, pšenica, ajda, kamut, ječmen, koruza, proso. V prihodnjem letu bo na voljo tudi rž pa še kakšna novost se bo našla, ki je že v naših načrtih za prihodnjo pomlad.

Storitve podjetja

Svojim strankam nudimo:

  • VEČ VRST MOK, ki so vedno sveže mlete, na domač mlin na kamen, zato vsebujejo veliko življenjsko pomembnih hranil: ajdova moka, polnozrnata pirina moka, pšenična polnozrnata in pšenična bela moka, polnozrnata kamutova moka, koruzna moka, prosena moka.
  • KAŠE: ješprenj, prosena kaša prav posebej pa smo ponosni, da lahko strankam ponudimo hladno luščeno ajdovo kaša. Ta za razliko od parjene ajdove kaše ohrani vsa pomembna hranila, ki jih ajda vsebuje.
  • TESTENINE: Testenine so narejene iz 100%-ih polnozrnatih sveže mletih mok, mletih na domač mlin na kamen. Obrok je tako okusen in bogat vir beljakovin, vlaknin in mineralov. Ker ne vsebujejo jajc po njih radi posežejo tudi vegani. Z pestrost okusov smo poskrbeli z dodatki ŠPINAČE, PARADIŽNIKA, KORENJA in novost VONJ MEDITERANA. Izbirate lahko med širokimi rezanci, svedri in polžki. Za sladokusce pa so na voljo tudi ajdove testenine Kmetije Pr’ Boltjan.

Izdelke lahko naročite v spletni trgovini kmetija-boltjan.si/trgovina ali po telefonu. Udeležujemo pa se tudi litijske tržnice Na plac’.

Reference podjetja

Da so njihove testenine res odraz kvalitete, potrjuje tudi certifikat kakovosti Srca Slovenije, ki so ga pridobili. V komisiji za izbor so bili g. Franci Jezeršek, prof. dr. Janez Bogataj in dr. Tanja Lešnik Štuhec.

Podatki podjetja

povezava na spletno učilnico