RISE

Banjanje.si

RAZVOJNI KONCEPT V VODNEM OKOLJU - RAZVOJ SKOZI VODO

www.rise.si - platforma - banjanje.si

Opis podjetja

Vse je v gibanju. Sonce se vrti, zemlja se vrti, vse se giblje in se ne sme ustaviti. Če se sonce ustavi in preneha oddajati svojo energijo bo vse počasi ovenelo, umrlo. Ko starš ustavi svojo energijo zaradi stiske, utrujenosti, izgubljenosti ne more dovajati ljubeče energije svojemu otroku. Zaradi višjega nivoja stresa se ustavlja deljenje celic in otrok upočasnjuje in ustavlja svojo rast in razvoj.
Energija je tista, ki požene vse v gibanje. Gibanje pomeni rast, napredovanje, doseganje in zavedanje. Z gibanjem prihaja do ravnovesja v našem notranjem svetu in posledično tudi v zunanjem. Ravnovesje s seboj prinaša harmonijo. Harmonijo duha, telesa, misli in srca.
Vsak človek si želi lepo in kvalitetno življenje. Nihče si ne želi trpeti. A je kljub temu, zelo veliko ljudi, ki še vedno živi v različnih prepričanjih in ne razumevanju delovanja univerza. Tako prihaja do različnih nezaželenih življenjskih situacij, fizičnih in psihičnih bolezni tudi do različnih tragedij. Naša notranja sreča je odvisna od tega, kako stvari razumemo. Prvi korak do sreče je razumevanje naravnega procesa življenja in s tem je povezana naša hvaležnost za vse, kar v življenju imamo, dobimo in sami dosežemo. Samostojnost je tista, pomembna veščina, ki v nas gradi močno zaupanje vase ter samospoštovanje. Otroci so od rojstva močno povezani sami s seboj. V sebi imajo naravni motor, ki jih žene naprej. So raziskovalni, so lačni znanja, napredovanja, doseganja mejnikov, kasneje ciljev, so sproščeni in predvsem spontani. Povezani so z naravno inteligentnostjo univerza. Od nas odraslih potrebujejo samo varnost in ljubezen. Ljubezen in razumevanje od mamice, varnost in red od očeta. Skupaj ustvarjata močno celico, jin jang, kakor želite. V takšnem harmoničnem odnosu starša ustvarjata svoboden prostor v katerem se energija v obliki otroka, svobodno giblje in razvija. S seboj prinaša novo znanje, nove projekte, novo ustvarjalnost, novi svet, ki ga lahko gradi za ostale v skupni družbi. Povezovanje in interakcija sta pomembna komponenta, preko katerih starša, otroka usmerjata in spodbujata.
Banjanje je koncept, ki ima holističen pogled na življenje in človeka na splošno. Vračanje se k sebi, k svoji naravi, kjer se nahaja vsa modrost človeka. To je svet, svoboden prostor, ki ponuja brezmejno razvijanje in izkoriščanje vsega kar nam naša misel, telo in duh ponujata, da bo naše življenje bolj kvalitetno in polno. Naš koncept se odvija skozi vodo. Voda, ki je bistra, prozorna, tiha, zdravilna ter učinkovita. S kombinacijo, tako močnega medija, strokovnega znanja, visoko učinkovitih vaj za mentalni, lokomotorni ter socialni razvoj, dosegamo hitrejši, učinkovitejši razvoj in hitrejše rezultate tako pri otrocih kot pri nas odraslih. Dolgoročno delovanje koncepta ima že nešteto rezultatov, ki so odsev našega stalnega nadgrajevanja znanja. Naš cilj ni videti zadovoljne samo otroke, ampak tudi njihove starše.
Iz vode smo nastali, v vodo se vračamo in nadaljujemo ter se z njeno pomočjo razvijamo. To je banjanje, razvojni koncept za otroke v vodnem okolju. Banjanje ni samo koncept, niso samo vaje, niso samo nasveti in pomoč staršem. To je način življenja. Eni bi uporabili besedo filozofija. Iz fizikalnega in lokomotornega vidika je voda ena izmed najboljših možnosti za razvijanje pravilne drže telesa, stalno sproščenih mišic okoli našega živčevja in močno okrepljenih mišic celotnega telesa. Plavanje je namreč edini šport, kjer je v trenutku aktivirano celotno telo.
Naš namen ni, da vam pokažemo eno in edino ‘pravilno’ pot, ampak, da vam pomagamo poiskati tisto, ki je že v vas – pristen stik z otrokom in ljubezen, ki se spaja med vami in otrokom skozi vodo. Prav ti občutki, pa vam nadalje pomagajo pri vseh težavah, s katerimi se vsakodnevno srečujemo vse mamice.

Storitve podjetja

 • Banjanje na domu ali v naših centrih s specialno banjo ( do 6.meseca),
 • plavanje dojenčkov (5 – 12. meseca),
 • plavanje malčkov (1  -3 let),
 • z igro do plavanja ( 3,5- 6 let),
 • individualne ure,
 • vaje na suhem,
 • pravilno rokovanje z dojenčkom,
 • šola za starše,
 • globoka sprostitev za odrasle,
 • različna predavanja o razvoju otrok,
 • razvojno gibalne vaje v naravi – pustolovčki (3-6 let).

Reference podjetja

Menja naših strank si lahko preberete tukaj.

Podatki podjetja

povezava na spletno učilnico

povezava na spletno tržnico