RISE

Otvoritev co-working prostorov

dogodek_otvoritev

Podjetniški co-working prostori v občinah Litija in Šmartno pri Litiji

Tudi uradno so se odprla vrata co-working prostorov RISE v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Simbolično na meji obeh občin, a strateško na pomembnem območju industrijske cone na Bregu pri Litiji. V osrčju že uveljavljenih lokalnih podjetnikov, bo novo-ustanovljena zadruga RISE ponujala bogat program v obliki izobraževanj in predavanj, možnost najema samostojnih pisarn, skupni prostor za sodelo (desk-sharing), sejno sobo in konferenčno dvorano. Prostori so opremljeni s sodobnim dizajnom in vso potrebno tehnologijo. Veseli nas, da sta ta projekt že v začetni fazi podprli obe občini, mnogotere možnosti za sodelovanje pa se kažejo tudi z Območno obrtno zbornico Litija.

Zamisel o skupnih prostorih, o deljenju pisarn in so-delu (desk-sharing) se je v številnih slovenskih mestih razvila že pred leti. Ni skrivnost, da v sodobnem času mladi, za razvijanje svojega inovativnega in kreativnega potenciala ter podjetniškega duha, posegajo po novih oblikah dela ter zaposlitvah. A co-working je veliko več, kot zgolj deljenje pisarn ali delovnih prostorov. Je način mreženja, soustvarjanja, kreativne rasti posameznikov, pridobivanja novih izkušenj, spoznavanja novih ljudi in poslovnih priložnosti.

Podjetniški RISE Šmartno Litija je zadruga, ki bo v okolju Litije in Šmartnega pri Litiji spodbujala razvoj podjetništva in inovativnosti, sodelovanje med mladimi, malimi in mikro podjetji, povezovanje z večjimi podjetji ter iskanje investitorjev start-upom, za razvoj podjetniških idej, za širjenje znanja in informacij. Zadruga je namenjena vsem zainteresiranim posameznikom in podjetjem na različnih področjih dejavnosti, ki se želijo povezovati in mrežiti ter biti deležni in skrbeti za gospodarski razvoj v ožjem ter širšem lokalnem področju.

Ustanovitelji co-working prostorov so se za tak korak odločili, ker so tudi sami podjetniki in želijo spodbuditi podjetništvo v lokalnem okolju ter hkrati mladim in mikro podjetnikom nuditi tisto, kar najbolj potrebujejo za svoj razvoj. Ekipa ustanoviteljev nudi tudi organizacijo podjetniških dogodkov in pravne storitve. Skratka prostori so odprti za javnost, interesenti, ki bi se radi »vselili« v co-working prostore oz. pisarne, lahko svoje povpraševanje pošljejo na email info@rise.si ali pokličejo na tel. št. 041 76 79 75.