RISE

Najboljši zdravstveni nasveti za vaše astrološko znamenje

Astrologi verjamejo, da so nam lahko zvezde v pomoč tudi pri ukrepih za izboljšanje zdravja. Če želimo biti bolj zdravi, bi morali namreč po njihovem mnenju upoštevati specifike astrološkega znamenja, v katerem smo rojeni …

Oven

Ovni so znani po odločnosti, strastnosti in tekmovalnosti. Ker gre za zelo dinamične osebe, ki so vedno v pogonu, se precej težko zredijo, tudi če njihova prehrana ni optimalna. Vendar pa to nikakor ne pomeni, da si lahko privoščijo vse, česar si zaželijo, saj je treba upoštevati tudi zdravstveni vidik. Ovni imajo pogosto radi rdeče meso in zelo pikantne jedi, vendar je lahko prav tovrstna hrana zanje zelo nevarna, zato bi se ji morali izogibati. Ni naključje, da imajo ovni pogosto težave s kroničnimi vnetji, hipertenzijo, srčno-žilnimi boleznimi, aknami in anksioznostjo.

Bik

Biki so pravi hedonisti, kar je očitno tudi pri njihovih prehranjevalnih navadah. Če k temu prištejemo še dejstvo, da biki niso ravno največji ljubitelji gibanja, je jasno, zakaj imajo pripadniki tega astrološkega znamenja pogosto težave s čezmerno telesno težo. Priporočajo se pogostejše aktivnosti na prostem, saj imajo biki običajno še posebej velik odpor do vadbe v zaprtih prostorih. Obenem pa morajo biti pripadniki tega astrološkega znamenja posebno pazljivi pri sladkorju in enostavnih ogljikovih hidratih. Obroki naj vsebujejo čim več vlaknin in dovolj beljakovin, saj se bo tako lažje upreti želji po sladkem.

Dvojčka

Za dvojčke je posebno primerna skupinska vadba, saj gre za zelo družabne osebe. Ker so dvojčki obenem pogosto zelo nemirni, je priporočljivo, da več časa posvetijo sprostitvenim tehnikam. Med najpogostejše zdravstvene težave, s katerimi se spopadajo dvojčki, spadajo astma in druge težave, povezane z dihali, anksioznost, zelo suha koža in nespečnost. Tako je pomembno, da poskrbijo za ustrezne preventivne ukrepe. Obenem je priporočljivo, da v svojo prehrano pogosteje vključijo česen, hruške, pomaranče in ingver.

Rak

Raki najpogosteje zbolevajo za sladkorno boleznijo in boleznimi prebavil. Njihov jedilnik bi moral vsebovati čim manj mesa, mastne hrane, mlečnih izdelkov in soli. Zelo pomembno pa je tudi izogibanje alkoholu. Raki bodo pri spremembi svojih navad precej uspešnejši, če bodo imeli pri tem podporo bližnjih, saj gre za osebe, ki jim družina pomeni ogromno.

Lev

Za leve je lahko izjemno koristna vadba pod nadzorom osebnega trenerja. Pripadniki tega znamenja morajo biti namreč v središču pozornosti, sicer zelo hitro izgubijo zanimanje za dejavnost. Sodelovanje z osebnim trenerjem je tako vsekakor odlična investicija v boljše zdravje – tudi če gre samo za občasna srečanja. Največje zdravstvene nevarnosti, ki prežijo na leve, so težave s hrbtenico, žolčnikom in migrenami.

Devica

Zaradi nagnjenosti k perfekcionizmu je pomembno, da device poiščejo šport, v katerem so zares dobre, sicer bodo težko vztrajale. Pri prehrani morajo biti device pozorne na zadosten vnos kalcija, saj gre za znamenje s povečanim tveganjem za osteoporozo. Priporoča se tudi redno uživanje česna in drugih živil s protivnetnim učinkom, ki ščitijo pred artritisom. Za device pa je obenem dobro, da na svoj jedilnik pogosteje uvrstijo živila, kot so gobe, stročji fižol, špinača, brokoli in zelje.

Tehtnica

Tehtnice se morajo izogibati aktivnostim, ki so zelo obremenjujoče za križ. Obenem morajo biti posebno pazljive pri navadah, ki lahko ogrozijo njihova sečila, kožo ali vene. Priporoča se povečan vnos tekočine, lahko tudi v obliki pogostejšega uživanja juh. Za tehtnice je hkrati zelo koristna hrana, pripravljena nad paro.

Škorpijon

Priporočljivo je, da škorpijoni iz svoje prehrane izločijo rdeče meso, zelo pikantne in zelo slane jedi ter alkohol. Tovrstne jedi in pijače lahko namreč pretirano obremenijo njihove ledvice, ki škorpijonom pogosto povzročajo nemalo težav. Po drugi strani pa se priporoča pogosteje uživanje špinače, jabolk in banan. Škorpijoni morajo biti obenem zelo pozorni na to, da ne bodo preobremenili ligamentov. Natrgani ligamenti so namreč prav tako ena izmed težav, s katerimi se pogosto spopadajo pripadniki tega astrološkega znamenja.

Strelec

Strelci so večinoma prehranjujejo zelo zdravo. Toda ker radi jedo, so tudi pri tem astrološkem znamenju možne težave s čezmerno telesno težo, saj se lahko zredimo tudi zaradi prevelikega vnosa zdravih jedi. Tako je pomembno, da strelci nekoliko večji kalorični vnos uravnotežijo z redno vadbo oz. z malce intenzivnejšimi treningi.

Kozorog

Med najpogostejše zdravstvene težave pri kozorogih spadajo artritis in poškodbe kolen, pa tudi težave s sinusi. Tako je zelo pomembno, da se izogibajo živilom, ki povzročajo vnetja, in aktivnostim, ki so nadpovprečno obremenjujoče za sklepe. Na jedilniku naj se pogosteje znajdejo juhe in enolončnice, priporoča pa se tudi redno pitje zeliščnih čajev.

Vodnar

Vodnarji sovražijo rutino. Tako je smiselno kombiniranje različnih vrst vadbe. Posebno priporočljive so sicer tiste dejavnosti, ki so najboljše za spodbujanje prekrvavitve. Vodnarji imajo namreč pogosto težave s slabo prekrvavitvijo. Pri prehranjevanju morajo biti posebno pozorni na zadosten vnos železa, pa tudi vitamina C, ki je izjemno pomemben za to, da lahko naše telo železo uspešno absorbira.

Ribi

Najboljše oblike telesne aktivnosti za ribe so joga, ples, vodni športi in podobne dejavnosti. Ribe morajo obenem paziti na to, da s svojimi navadami ne ogrozijo imunskega sistema, ki je pri njih že v osnovi precej šibek. To med drugim pomeni, da se je pametno izogibati alkoholu.


Avtor: Karmen Jordan

Avtor: Bodi EKO