RISE

Kako z ilustriranjem zgraditi svoj mali imperij

Četrtek, 7.11.2019 ob 17.00, Podjetniški RISE Šmartno Litija, Breg pri Litiji 54, 1270 Litija

Nina Kovacic Illustration

Se da z ilustracijo v Sloveniji preživeti?
Izobrazba iz fizike, delo natakarice, iskanje samega sebe,…
Uspeh brez vez in poznanstev

Danes ima status s.p. in je priznana v svetu ilustracij.

Pot vsekakor ni bila lahka. V svetu mnogih ilustratorskih talentov je našla čisto svoj osebni stil. Poleg tega, da dela za naročnike, agencije in založbe, je zgradila svoj pravcati mali imperij razglednic in voščilnic, ki so poznane po Sloveniji in svetu.

PROGRAM

Pomembno je slediti svojim sanjam
Vzponi in padci
Kako izstopati na zasičenem trgu ilustracij in handmade izdelkov
Kako uspešno predstaviti svoj produkt potencialnim resellerjem
Prodajati na slovenskem trgu ali globalnem?
*TBA
Vprašanja udeležencev

O Nini

Že tekom študija fizike je Nina Kovačič začutila, da ta pot morda ni prava za njo, ampak je s fiziko vseeno vztrajala do konca, tudi ko je že diplomirala. Ves čas študija je delala kot natakarica in večino časa preživela v iskanju tistega nečesa “tapravega”, kar bi v življenju z veseljem počela. In kot se rado zgodi: rešitev je imela ves čas pred nosom – ilustracijo, seveda! Pa se zanjo še zmenila ni ker češ, saj od tega se pa ja ne da živeti. Tako so ji govorili. Ampak kljub temu, da ni risala od otroštva pa vse do konca študija, dandanes dokazuje nasprotno in kot fizičarka ter samouka ilustratorka zagreto manevrira v ilustratorskem svetu. Morda so ravno zato njene ilustracije posebne; posebne zato, ker so njene, ker je njena pot drugačna. Navdihujejo jo komični trenutki in živahnost vsakdana po eni, mir in tišina po drugi strani.

Večinoma dela digitalno, kakšen črno bel motiv rada zriše na roke. Ilustracije dela po naročilu – za agencije, založbe, stene otroških sob, včasih pa kakšno nariše samo zase, za dušo. Posebno zadovoljstvo ji predstavlja ustvarjanje motivov za razglednice in voščilnice, za katere želi, da so napredne, drugačne, z odmikom od tradicionalnih, prazničnih motivov – tako je poleti 2016 nastala kolekcija kartic in voščilnic “Hands”, s katerimi želi opomniti predvsem na to, da so malenkosti tiste, ki štejejo. Danes se njene razglednice in voščilnice prodajajo v trgovinicah po Sloveniji, kmalu tudi v knjigarnah in papirnicah Mladinske knjige. V oktobru 2019 Nina s svojimi ilustracijami razstavlja v Lutkovnem gledališču Ljubljana, vsako sončno soboto do sredine oktobra pa jo lahko srečate na Art marketu Ljubljana.

IG: https://www.instagram.com/ninakovacicillustration/

SPLOŠNE INFORMACIJE:
Na predavanje se je zaradi omejenega števila udeležencev in lažje organizacije potrebno prijaviti na email: info@rise.si ali telefonsko številko 041 76 79 75.

Parkirišča so na voljo in so brezplačna.

Najdete nas na naslovu Breg pri Litiji 54, Litija, z glavne ceste zavijete v obrtno poslovno cono pri Predilnici Litija, nahajamo se nasproti Makplast-a, v isti stavbi, kakor Lesokras in Poker d.o.o., prvo nadstropje. Najlažje nas najdete, če v google maps vtipkate Makplast 🙂