RISE

Kaj sporoča slika največje kontejnerske ladje na poti iz Kitajske proti Evropi

Pred nekaj meseci je največja ladja na svetu Ever Aria na prvi poti iz Azije priplula v Evropo povsem napolnjena. Z njeno sestrsko ladjo Ever Atop je drugače.

Na logističnih portalih je zakrožila fotografija nove največje kontejnerske ladje na premiernem potovanju iz Azije proti severu Evrope. Gre za ladjo Ever Atop, na katero bi lahko naložili več kot 24 tisoč TEU (manjših zabojnikov). Iz fotografij, ki so jih posneli v Sueškem prekopu, pa je videti, da je na ladjo naloženih vsaj četrtino manj zabojnikov. Ob prvih plovbah se ladjarji praviloma močno potrudijo za boljši vtis, zato slika še toliko bolj bode v oči.

 

Upočasnjeno polnjenje zmogljivosti

Ladjo Ever Atop so izdelali za tajvanskega ladjarja Evergreen in skupaj s sestrsko ladjo Ever Aria veljata za največji kontejnerski ladji na svetu. Sestrska Ever Aria je pred nekaj meseci prvič priplula v pristanišča na severu Evrope – do vrha napolnjena. Zgolj nekaj mesecev kasneje pa so ladjarji spet začeli uporabljati ‘blank sailing’, kar pomeni, da opuščajo izplutja na nekaterih rednih povezavah, ob tem pa krvavijo zaradi visokih fiksnih stroškov. Ko izplujejo, zmogljivosti niso ravno zapolnjene.

Pozitivni učinek sesedanja količin ladijskega tovora med Azijo in Evropo je, da so na prezasedenih pomorskih terminalih nekoliko lažje zadihali.

 

Do kitajskega novega leta bo zatišje, nato pa…

Za medcelinski ladijski pretovor je bilo obdobje pred novim letom običajno zatišno obdobje, ki se zavleče vse do kitajskega novega leta. Tako je bilo vse do epidemije, zadnji dve leti pa je bil pritisk tovora nenavadno močan tudi v zatišnem obdobju.

Kako bo z novimi naročili v prihodnjem letu pa bo bolj jasno po kitajskem novem letu, ki bo tokrat 22. januarja.

Zaradi slabo zapolnjenih zmogljivosti lahko pričakujemo, da bodo ladjarji popravili napovedi dobička za zadnje četrtletje navzdol. Dobra novica za logiste sicer je, da kitajske oblasti zaradi protestov vsaj nekoliko rahljajo brutalne protikoronske ukrepe.

 

Povpraševanje po prevozih kopni, naročila za nove ladje na rekordih

Ob sesedanju povpraševanja po prevozih in sesedanju cen ladijskih prevozov, ki so te dni upadle na predkoronske ravni, so naročila za gradnjo novih kontejnerskih ladij dosegla rekord. Naročenih je več kot tisoč novih plovil, vsaj trije izmed desetih največjih ladjarjev pa se pogajajo za dodatna naročila v azijskih ladjedelnicah, poročajo na ladjarskem portalu Alphaliner. Za zdaj je negotovo, če bo na trgu prevozov dovolj naročil za polnjenje novih zmogljivosti.


Preberite tudi

VIR: Transport & logistika – Finance


Bi imeli dostop do časnika financ? pišite nam na info@rise.si