RISE

Kaj dejansko je poslovni model in zakaj ga je koristno poznati

ČETRTEK, 23.1.2020 ob 18.00, Podjetniški RISE Šmartno Litija, z.b.o., Breg pri Litiji 53.

Kaj si ljudje mislijo o poslovnih modelih lahko spoznate s kratkim testom: izberite nekaj sodelavcev, znancev ali prijateljev in jih vprašajte, kaj je poslovni model. Najverjetneje boste slišali marsikaj zanimivega, zagotovo pa vam ne bo dolgčas, ker se zgodbe, ki jih boste slišali, ne bodo ponavljale.

Velikokrat se poudarja, kako so poslovni modeli pomembni, kar je sicer res, res pa je tudi, da še vedno nimamo sprejete definicije, kaj to sploh je. To je približno tako, kot če vemo, kako se vozi avto, ne poznamo pa prometnih predpisov. Gre, dokler gre.

Namen predavanja je, da udeleženci po dogodku razumejo, zakaj je v podjetništvu pomembno vedeti in razumeti lasten in druge poslovne modele, predvsem pa, v katerih primerih jim to vedenje koristi. Eden izmed njih je lahko tudi odgovor na vprašanje »Kaj pa ti delaš?« ali »S čim se pa ti ukvarjaš?«.

O PREDAVATELJU: Andro Goblon (Moj poslovni model) je svojo karierno pot začel s samozaposlitvijo in se po petih letih zaposlil kot učitelj in predavatelj na Šolskem centru Novo mesto, kjer je v desetih letih dela napredoval do najvišjega naziva v izobraževanju. Kmalu zatem je nove izzive poiskal na področju raziskav, razvoja, inovacij in prenosa znanj ter se zaposlil v Slovenskem gradbenem grozdu, kjer od leta 2008 sodeluje v EU projektih. Od leta 2014 se aktivno ukvarja s področjem poslovnih modelov, tako projektno, kot s predavanji, delavnicami, pisanjem člankov in svetovanjem. V tem času je opravil več kot 40 različnih delavnic, večinoma v Sloveniji, pa tudi v Grčiji, Gruziji in Rusiji. Vključen je tudi v sistem vavčerjev za dvig digitalnih kompetenc in podjetjem, ki želijo digitalizirati poslovanje, s pomočjo razumevanja poslovnega modela pomaga prepoznati, katera področja digitalizacije so za njihovo podjetje pomembna.

http://mojposlovnimodel.si/
https://www.facebook.com/mojposlovnimodel/
https://twitter.com/poslovni_model
https://www.linkedin.com/in/androgoblon/
https://www.instagram.com/andro_goblon/

SPLOŠNE INFORMACIJE:
Organizator: Andro Goblon s. p. (www.mojposlovnimodel.si)
Soorganizator: Podjetniški RISE Šmartno Litija (www.rise.si)

Dogodek je plačljiv, 5 €/osebo, za pokritje stroškov najema prostora in organizacije dogodka. Plačilni nalog vam pošljemo ob prijavi na dogodek.

Na Predavanje se je zaradi omejenega števila mest potrebno prijaviti na email: info@rise.si ali telefonsko številko 031 296 543.

Na voljo so brezplačna parkirišča.

Najdete nas na naslovu Breg pri Litiji 53, z glavne ceste zavijete v obrtno poslovno cono Zagorica, pri Predilnici Litija, nahajamo se nasproti Makplast-a in Avtoservisa Grm, v prvem nadstropju iste stavbe kakor Lesokras in Poker d.o.o..