RISE

Spletni festival za grajenje inovacijske skupnosti in dolgoročnih partnerstev med akademsko sfero in gospodarstvom – UNI.MINDS 2022

Vabljeni na največji slovenski spletni festival za grajenje inovacijske skupnosti in dolgoročnih partnerstev med akademsko sfero in gospodarstvom, ki bo potekal med 8. in 10. novembrom 2022. Prijave so že odprte!

Dogodek letos poteka pod okriljem »Meseca znanosti«, ki ga podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je namenjen najbolj radovednim, inovativnim in v prihodnost usmerjenim podjetjem, raziskovalcem, študentom in odločevalcem.

Festival UNI.MINDS 2022 bo industriji ponudil vpogled v tehnologije in strokovno znanje raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Da bi bolje razumeli skupne potrebe, pa bodo tudi raziskovalci dobili vpogled v izzive, s katerimi se sooča industrija. Vse to z namenom vzpostavitve močnih in učinkovitih partnerstev in da #inoviramoskupaj.

Glavni organizatorji festivala so Pisarna za prenos znanja Univerze v LjubljaniSlužba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem. Soorganizatorja dogodka sta SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ljubljanski univerzitetni inkubator. Letos pa z nami sodelujejo tudi EIT Hubi Slovenija – EIT HealthEIT FoodEIT ManufacturingEIT Raw Materials in EIT Urban Mobility. Glavni partner dogodka je farmacevtska družba Lek.

Festival bo potekal v kombinaciji slovenskega in angleškega jezika, potekal pa bo na spletni platformi Hubilo.

Celoten program in brezplačna vstopnica sta že na voljo na naslednji povezavi: https://events.hubilo.com/uniminds-2022/register

Za več informacij obiščite https://ppz.uni-lj.si/uni-minds/ ali pišite na e-naslov: gospodarstvo@uni-lj.si.


Bogat program izjemnih priložnosti

Festival UNI.MINDS 2022 bomo otvorili v motivacijskem slogu: slišali bomo, zakaj je sodelovanje med univerzami in podjetji tako pomembno, nato pa bo sledil vpogled v različne možnosti financiranja na področju »deep-tech« inovacij. Prvi dan letošnjega festivala se bo zaključil z dogodkom Novartis v Sloveniji: Dan raziskovalcev.

Drugi in tretji dan pa bodo vsebine razdeljene po tematikah: hrana, zdravje, podnebje ter proizvodnja, surovine in urbana mobilnost. Mednarodno uveljavljeni strokovnjaki bodo tako predstavili svetovne trende posameznega področja, sledile pa bodo panelne razprave, interaktivni pogovori oz. »fireside chati« med slovenskimi strokovnjaki iz gospodarske in akademske sfere ter odločevalci.

Celoten program bo omogočil vpogled v tehnologije in ekspertize raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Predstavili bomo dobre prakse sodelovanja z lokalnimi predstavniki EIT mreže in razmišljali o boljši sistemski podpori inovacijam. Vsi, ki razmišljate o odcepljenem podjetju, se boste lahko povezali z organizacijami, ki vam pri tem lahko pomagajo.

Letošnji festival UNI.MINDS 2022 se bo za sodelujoče zaključil bolj slavnostno – z zaključno prireditvijo v živo, ki pa bo za širšo javnost na voljo z neposrednim prenosom na spletni platfomi Hubilo. Tam nas bosta nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport, Igor Papič in rektor UL, prof. dr. Gregor Majdič, razglasili zmagovalce Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani in prejemnike Inovacijskega sklada 2022.

Celoten program festivala UNI.MINDS 2022 je že na voljo na spletni platformi Hubilo.


Komu je festival namenjen?

Festival je zasnovan za tista najbolj radovedna, inovativna in v prihodnost zazrta podjetja, raziskovalce, študente, odločevalce.


Kako se prijaviti?

Prijavite se na spletni strani https://events.hubilo.com/uniminds-2022/register in si tako priskrbite brezplačno vstopnico. Vabimo vas, da si na platformi Hubilo, na kateri bo potekal festival, tudi izpolnite osebni profil za lažje mreženje.

Festival je odprt vsem zainteresiranim. Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Za dodatne informacije smo na voljo na gospodarstvo@uni-lj.si.


DATUM

08 - 10 Nov 2022
Expired!

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

Brezplačni webinar