RISE

Spletna prodaja skozi oči tržnega inšpektorja

Spletna trgovina je spletni prodajni kanal, ki podjetnikom omogoča dostop do strank po vsem svetu preko interneta. Njen delež v zadnjih letih po vsem svetu hitro narašča. Podjetniki se poslužujejo vedno novih metod za povečanje učinkovitosti spletne prodaje, pogosto pa premalo pozornosti posvetijo proučitvi zakonskih zahtev za spletno poslovanje. Vabimo vas na delavnico Spletna prodaja skozi oči tržnega inšpektorja, na kateri bomo osvetlili ta vidik spletne prodaje. Pridružite se nam in se izognite kazenskim in drugim ukrepom, ki vas lahko doletijo, če vam bodo ob inšpekcijskem pregledu ugotovili nepravilnosti.

Delavnica je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom, ki že prodajate ali nameravate prodajati preko spleta.

VSEBINA DELAVNICE: 

predstavitev zahtev predpisov iz pristojnosti Tržnega inšpektorata RS, ki urejajo področje spletne trgovine:

• zahteve glede statusa podjetja,

• pogodbe, sklenjene na daljavo,

• obveznosti podjetja pred in po sklenitvi pogodbe,

• neupravičeno geografsko blokiranje,

• pravica potrošnika do odstopa od prodajne pogodbe,

• nepoštene poslovne prakse,

• odgovori na vprašanja poslušalcev.

Ker želimo, da bo vsebina izobraževanja čim bolj odgovarjala na vaše dileme in vprašanja, vas vabimo, da ob prijavi svoja vprašanja za predavateljico zapišete na označeno mesto v prijavnici.

PRIJAVA: Zaradi omejenega števila mest so prijave OBVEZNE, sprejemamo jih do zapolnitve mest oz. najkasneje do ponedeljka, 24. oktobra 2022 do 10. ure.

Povezavo na dogodek vam bomo posredovali dan pred dogodkom.

Delavnica je za udeležence brezplačna.  Trajala bo cca 2 šolski uri.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Prijava


Predavateljica – Tina Miklavčič

Tina Miklavčič je univerzitetna diplomirana pravnica, zaposlena na Tržnem inšpektoratu RS kot inšpektor višji svetnik. Ima dolgoletne izkušnje na področju varstva potrošnikov, pri čemer se ukvarja predvsem s področjem sklepanja pogodb na daljavo in sklepanja pogodb izven poslovnih prostorov ter nepoštenimi poslovnimi praksami podjetij v razmerju do potrošnikov. Sodeluje tudi v okviru EU mreže Consumer Protection Cooperation, ki povezuje nacionalne organe, odgovorne za izvrševanje zakonodaje o varstvu potrošnikov, in ki omogoča lažje sodelovanje ter obravnavo t.i. čezmejnih kršitev. Redno sodeluje pri strokovnih izobraževanjih, tudi podjetij in podjetnikov, na področju pravic potrošnikov in obveznosti podjetij v okviru spletne prodaje in prodaje izven poslovnih prostorov ter nudi strokovne nasvete in pomoč potrošnikom na tem področju.


Razvojni center Novo mesto          RC Kočevje Ribnica d.o.o.      RIC Bela krajina      Območno obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto      SPOT Slovenska poslovna točka      Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo      Evropski sklad za regionalni razvoj

Projekt “SPOT

 

 

 

Svetovanje JV Slovenija” je financiran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

DATUM

25 Okt 2022
Expired!

ČAS

9:00 - 11:00

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

splet - ZOOM