RISE

Razvoj izdelka – pasti, priložnosti, napake, investicije …

Najprej je ideja. Potem navdušenje. Nato prvi koraki v podjetništvo in – RAZVOJ IZDELKA. 

Večinoma traja dlje, kot sprva načrtujemo, in večinoma se pojavijo izzivi, ki jih je pričakujemo. Da bo vaš razvoj izdelka potekal hitreje, z manj zapleti in ob pravi pomoči ter poenostavljenimi procesi, vabljeni na seminar, kjer boste izvedeli:

  • kaj so najpogostejše napake pri razvoju hardware izdelka,
  • kako do prvega prototipa in kasneje do prve proizvodnje linije,
  • katera podporna podjetniška okolja ti lahko pomagajo pri razvoju izdelka in kako do njih,
  • kako si zmanjšati začetno investicijo in kako priti do prvih strojev,
  • kako do investitorjev in kdaj jih zares potrebujemo,
  • splošni nasveti, kontakti in usmeritve.

Na vsa vaša vprašanja bo odgovarjal Jernej Ženko, tehnični direktor Katapulta in ustanovitelj startupa GridTech, kjer so uspešno razvili in že uspešno prodajajo prilagodljiv varnostni sistem ElderOn za optimizacijo oskrbe v domovih za starejše.

Prijava na dogodek >>

 

Predavatelj: Jernej Ženko

Jernej ŽenkoInženir, ki je navdušen nad reševanjem problemov. To navdušenje in strast je spremenil v podjetniško zgodbo GridTech, sedaj pa je tudi tehnični direktor Katapulta. 

V podjetju Logicdata je postal direktor slovenske podružnice, ki je bila zadolžena za razvoj. Za tem je kot bussiness creator deloval še v podjetju Astron.

»V dokaj pozni fazi formalnega šolanja sem ugotovil, da se zelo rad učim. Naravoslovje mi je še posebej blizu. Če ohranjam močno naravoslovno tehnično znanje, se mi zdi, da imam s tem nekakšen občutek za svet. Znam se navdušiti nad stvarjo, to naštudirati v nulo in potem iz tega izhajati.«

Ustanovili so startup GridTech, v katerem so razvili prilagodljiv varnostni sistem ElderOn za optimizacijo oskrbe v domovih za starejše. Z njihovimi napravami zaznavajo, kaj se dogaja s starejšimi, kar je ključno predvsem ponoči ali kadar dementni ljudje odidejo iz sobe. Njihov cilj je izboljšati varnost stanovalcev in podpreti osebje pri njihovi vsakdanji rutini.

Trenutno je največji izziv proizvesti dovolj kosov za vsa povpraševanja, sploh ob trenutno oteženih dobavah posameznih komponent. »Sladki problemi,« to komentira Jernej.

“Ne podcenjujmo se. Če v nekaj vložimo dovolj časa, nam lahko uspe. Zaupati si moramo, da smo zmožni mnogo več, kot mislimo, da smo,” še poudari.

Več o Jerneju na tej povezavi >>

 

 

Dogodek je v sklopu virtualnega HardwareSTARTa, drugi meetup, od ideje do izdelka. Aktivnosti HardwareSTART potekajo pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada v okviru programa startupPlus+ .

Organizatorji dogodka HardwareSTART so:

Visokotehnološko podjetje DEWESoft, podjetniški pospeševalnik Katapult ter Zavod mladi podjetnik, pod pokroviteljstvom Slovenskega podjetniškega skladaMinistrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologiji tehnologijo in EU skladov.

VIR: KATAPULT

DATUM

27 Jan 2022
Expired!

ČAS

17:00 - 19:00

Preberi več

PRIJAVA NA DOGODEK

Lokacija

Brezplačni webinar