RISE

Priložnosti za financiranje podjetniških zgodb z EU sredstvi

Imaš inovativno podjetniško idejo in te zanima, kako lahko za njen razvoj pridobiš EU sredstva? Želiš slišati zgodbe podjetnikov, ki že uspešno črpajo EU sredstva, in spoznati njihove lekcije na tej poti?

Slovenija še nikoli do slej ni imela na voljo toliko EU sredstev. Na voljo je kar nekaj nepovratnih sredstev, tako na nacionalni ravni (Ministrstvo za gospodarstvo bo v letu 2022 namenilo skoraj 500 mio eur za digitalizacijo, investicije, lesarstvo, turizem,…) kot v sklopu programa Horizon Europe in EIC Accelerator.

A za uspešno črpanje sredstev je dobra priprava izjemnega pomena. Konkurenca je ogromna! Prav tako je EU pri objavi razpisov zelo ciljno usmerjena.

Pridi na Start:up Müsli in s strokovnjaki za pridobvanje EU sredstev ter podjetniki spoznaj vse, kar moraš vedeti o tem načinu pridobivanju finančne podpore. Z vami bo Kristina Kočet Hudrap, ki je v okviru svojega svetovalnega podjetja Tiko Pro s svojo ekipo pomagala pri odobritvi več kot 900 projektov v vrednosti 140 milijonov evrov.

Spoznaj še podjetniško plat pridobivanja EU sredstev, njihovo porabo in seveda administrativno zakulisje – poročanje, ki ga spremlja. O njej bosta spregovorila soustanovitelj enega izmed vodilnih podjetij na področju razvoja programske opreme za laboratorije BioSistemike, Klemen Zupančič, in Matej Biček operativni direktor startupa Elaphe Propulsion Technologies, enega vodilnih svetovnih podjetij za razvoj elektromotorjev.

O čem boste govorili?

  • Kaj vse moraš vedeti, preden se prijaviš na EU razpis.
  • Na katera področja bo v prihodnjih letih EU usmerila svoja sredstva.
  • Katere vrste financiranja so ti na voljo.
  • Kdo lahko dobi EU sredstva.
  • Kakšen je postopek prijave (primeri za določene razpise) in kako se kar najbolje pripraviti?
  • Katere razpise lahko pričakuješ v 2022.
  • Katere so najpogostejše napake, ki jih naredijo podjetja pri prijavi na razpis.
  • Kdo vam lahko pomaga pri prijavi na razpis.
  • Kako BioSistemika in Elaphe uspešno črpata EU sredstva.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov. Vabljeni vsi, ki razmišljate o pridobivanju EU sredstev in ne veste, kako se tega lotiti ter kakšne so obveznosti podjetja po pridobitvi financiranja. Prav tako vabljeni vsi, ki ste se že morda že potegovali za sredstva in pri tem niste bili uspešni, pa bi v prihodnje želeli to spremeniti.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


VIR:

DATUM

27 Jan 2022
Expired!

ČAS

19:00

Lokacija

Brezplačni webinar