RISE

Priložnosti in specifike upravljanje s sistemi umetne inteligence na temo slike, videa in zvoka

Tematski dogodki Upravljanje s sistemi umetne inteligence potekajo v sklopu aktivnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Vabljeni na naslednji dogodek v seriji Upravljanje s sistemi umetne inteligence:

Priložnosti in specifike upravljanja s sistemi umetne inteligence na temo slike, videa in zvoka

Tehnologija umetne inteligence je v zadnjih letih postala zrela, široko dostopna, vključena v različne poslovne in družbene procese in celo v naša zasebna življenja. Ob tem umetna inteligenca za večino ljudi predstavlja skrivnost ter posledično ustvarja določeno nelagodje in strahove. Posledice uporabe umetne inteligence sprožajo tudi različne poglede deležnikov in raziskovalcev ter s tem številna etična vprašanja. Odgovor in rešitev za vzpostavitev zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence je v ustrezni regulativi in opredeljenih etičnih smernicah.

Človeški nadzor, varnost, zasebnost, preglednost, transparentnost, raznolikost, nediskriminacija, pravičnost, okoljska in družbena blaginja, odgovornost – le nekaj pojmov, ki bi morali biti ključni za koncept zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence. Nova doba umetne inteligence nam torej narekuje varno in zaupanja vredno uporabo, ki mora biti opredeljena z ustreznimi smernicami in ustrezno regulirana.

Stališča, razumevanja in poglede, izoblikovane skozi serijo dogodkov, bomo strnili v smernice, ki bodo osnova za zaupanja vredno uporabo umetne inteligence.

DATUM

18 Okt 2021
Expired!

ČAS

10:00 - 13:30

Cena

Free
DIH SLOVENIJA

Organizator

DIH SLOVENIJA
Telefon
040 606 710
Email
digitalno.sredisce@dihslovenia.si
Splet:
https://dihslovenia.si/