RISE

Preoblikujte svoje mesto – vključevanje ustvarjalnih potencialov za inovacije

Revitalizacija mestnih območij in mestnih središč je ključna naloga za socialno kohezijo in konkurenčnost v Podonavju in širše. Številna mestna središča se soočajo z izzivi industrijske preobrazbe, spreminjajočih se potrošniških navad, suburbanizacije, pandemije COVID-a itd. Hkrati so kreativne industrije zibelka inovacij in podcenjena gospodarska prednost v mnogih regijah.

Kreativne industrije prinašajo sveže ideje v mala in srednje velika mesta, razvijajo nove koncepte dela in življenja za prazne prostore ter krepijo gospodarstvo z medsektorskim in multidisciplinarnim sodelovanjem.

Projekt Interreg CINEMA (Creative Industries for New Urban Economies in the Danube Region) se zadnji dve leti ukvarja s spodbujanjem urbane regeneracije, npr. s sodelovanjem s kreativnimi industrijami.

Tako bo konferenca Redesign your City predstavila projektne dejavnosti in rezultate v partnerskih regijah in zanje, obenem pa namerava vprašati udeležence za ideje o tem, kako se njihova mesta in regije spopadajo s temi izzivi in ​​kako kreativne industrije igrajo vlogo pri tem procesu.

Vabimo akterje iz kreativnih industrij, mestnega razvoja, lokalnih in regionalnih vlad, da skupaj z nami naredijo naša mesta boljša mesta za življenje in delo.


Konferenca bo potekala v angleškem jeziku

Na brezplačno konferenco se prijavi TUKAJ


DATUM

23 Nov 2022
Expired!

ČAS

10:00 - 13:00

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

Brezplačni webinar