RISE

HardwareSTART: Praktične delavnice z DEWESoftovimi inženirji

V okviru pospeševalniškega programa HardwareSTART lepo vabimo hardware startupe, ki so prejeli finančne spodbude Slovenskega podjetniškega sklada, k udeležbi na praktičnih delavnicah z vrhunskimi Dewesoftovimi inženirji. Delavnice so izjemna priložnost za pridobivanje informacij s strani strokovnjakov enega izmed najbolj uspešnih slovenskih hardware podjetij – dr. Jureta Kneza, Mihaela Gornika in Andreja Orožna!

Eden izmed ključnih vidikov za razvoj uspešnega hardware podjetja je izmenjava znanj, izkušenj ter povezovanje z deležniki iz panoge.

V ta namen vas v okviru pospeševalniškega programa HardwareSTART vabimo na enodnevni izobraževalni program s praktičnimi delavnicami, ki jih bodo vodili vrhunski inženirji iz podjetja Dewesoft. Delavnice bodo na sporedu v ponedeljek, 17.1.2022, in sicer:

 • v živo na lokaciji Dewesofta (Trbovlje) ali
 • preko kakovostnega spletnega prenosa, v kolikor se dogodka ne morete udeležiti v živo.

Izobraževalni program bo vseboval 3 praktične delavnice, čas pa bomo namenili tudi druženju v neformalni obliki ter možnosti za vsa morebitna vprašanja udeležencev. Tekom izobraževalnega programa bomo poslušali udeležence čimbolj povezati med seboj ter jih spodbuditi k medsebojni pomoči na zahtevni poti razvoja hardware produktov.

Program delavnice

10:00–10:15 Kratka predstavitev programa ter udeležencev delavnice
10:15–11:15 Dr. Jure Knez, Dewesoft: Razvoj hardware produktov 

 • Kakšna je klasična pot razvoja hardware izdelka?
 • Preverjanje ideje, konkurence in trga
 • Kaj je točka preloma?
 • Kako lahko Dewesoft pomaga s skupno nabavo ter svojimi stroji?
11:15–12:30 Mihael Gornik, Dewesoft: Servis in podpora uporabnikom 

 • Katere elemente podpore potrebujejo stranke?
 • Kje se startupom najbolj pogosto zatakne?
 • Katere garancije moramo nuditi?
 • Kakšna je naša politika vračil, popravil?
12:30-12:45 Kratek odmor
12:45–14:00 Andrej Orožen, Dewesoft: Materialno poslovanje 

 • Kako organizirati skladišče?
 • Kakšne so osnove poslovanja s strani materiala/orodja/opreme?
 • Kako vgraditi material v izdelke in ga potem prodati?
 • Kako se materialnega poslovanja lotiti kot startup podjetje?
14:00 Zaključek. 

Mreženje in druženje po dogodku.

Kdo so Dewesoftovi inženirji, ki bodo vodili delavnice?

 

dr. Jure Knez

Dr. Jure Knez je ustanovitelj podjetja DEWEsoft, mednarodnega podjetja s prisotnostjo na celem svetu ter eden izmed največjih strokovnjakov na področju merilne strojne opreme na svetu podprte s programsko opremo. Je mentor startupom, investitor ter aktiven deležnik slovenskega startup ekosistema. V tem konstekstu je predaval na večjem številu dogodkov. Aktiven je tudi v organizaciji Slovenian Business Club, kjer se zavzema za čim boljše pogoje za slovensko gospodarstvo ter svetuje ostalim korporacijam predvsem na področju vstopa na tuje trge. Kot član komisije je večkrat sodeloval na izboru Mladega podjetnika leta, Zlate Gazele in Podjetnika leta.

Tekom svoje kariere je prejel številne prestižne nagrade: Prvojunijsko nagrado (2009), Zlato Gazelo (2012), Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke (2013), Delovo podjetniško Zvezdo (2017), Nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva (2018), nagrado za Produkt leta od NASA tech briefs (2018) in nagrado za Produkt meseca od NASA tech briefs (2019).

 

Mihael Gornikmihael gornik

Mihael Gornik je svojo hardware kariero začel kot razvijalec v ISKRI, napredoval pa do vodje proizvodnje. Ker se ISKRA ni razvijala, se je zaposlil v DIOTECU, kjer je zasedel pozicijo direktorja. Kasneje je 5 let deloval v projektu Podjetno v svet podjetništva, kjer so mnogim mladim podjetnikom pomagali stopiti na noge in dosegati čudovite uspehe (Hillstrike, Čistpocukran, Iconic kava, S Tino v tujino …). Nato je svojo karierno pot nadaljeval v podjetju DEWEsoft d.o.o., kjer je zaposlen kot vodja projektov in kot menedžer stalnih izboljšav.

Gornik je tudi izkušen podjetniški svetovalec, ki deluje v RCR Zagorje kot kot mentor in svetovalec v programu Podjetno v svet podjetništva.

 

 

Andrej Oroženandrej orožen

Po neuslišani želji postati vojak se je vpisal v strojno šolo v Celju in postal inženir strojništva. Svoje delovne izkušnje je najprej nabiral v podjetju FORSTEK d.o.o. kot tehnolog in programer CNC strojev, nadaljeval v DEWETRONU d.o.o. kot direktor in prodajni inženir na področju bivše Jugoslavije, od leta 2000 dalje pa je direktor podjetja DEWEsoft d.o.o.

Bogate izkušnje ima s področij vodenja podjetja, prodaje, tržnega raziskovanja ter poslovnega načrtovanja in odločanja.

 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen hardware startupom, prejemnikom finančnih spodbud Slovenskega podjetniškega sklada (SK, SI-SK in P2 po/vključno z 2020) v vertikali strojne opreme ter promocije podjetništva v tej vertikali, ki se nahajate v najbolj zgodnjih fazah rasti.

Dogodka se lahko udeleži do dvajset (20) podjetij, do dve (2) osebi na podjetje.

Udeležba je brezplačna, se pa šteje v de minimis: 152,50 EUR / podjetje.

Obvezne so prijave! Če se boste dogodka udeležili v živo na lokaciji Dewesoft, Trbovlje, vas bomo prosili za upoštevanje PCT pogoja in nošnjo maske. Če pa boste dogodek spremljali online, pa boste na dan dogodka na elektronski naslov, s katerim se boste prijavili, prejeli povezavo do spletnega prenosa.

 

O projektu HardwareSTART

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot druga podjetja. Prav tako pa se startupi v tej panogi soočajo še z visokimi vstopnimi stroški. Z namenom pomagati zagonskim hardware podjetjem je v konzorciju partnerjev Katapult d.o.o.DEWEsoft d.o.o. in Zavod mladi podjetnik, so.p., v okviru programa “Zasnova in izvedba vertikalnega pospeševalniškega programa za prejemnike finančnih spodbud Sklada v industriji strojne opreme v letu 2021”, nastal pospeševalnik HardwareSTART.

Bogat program podjetjem iz te panoge nudi pomoč v vseh fazah: od postavitve proizvodnje, skupne nabave surovin ter storitev, nudenja poslovnih ter proizvodnih prostorov, uporabe prodajnih kanalov naših in partnerskih podjetij, do uporabne skupne logistične mreže ter svetovanja pri prodoru na tuje trge. Podjetjem, ki se udeležujejo programa, je prav tako na voljo pomoč pri prototipiranju ali konkretnem razvoju produktov, ter uporaba strojne opreme, s katero razpolaga konzorcij.

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.

Program je namenjen podpori slovenskih hardware startupov, ki so prejeli finančne spodbude Slovenskega podjetniškega sklada (SK, SI-SK in P2 po/vključno z 2021).

DATUM

17 Jan 2022
Expired!

ČAS

10:00 - 14:00

Preberi več

PRIJAVA NA DOGODEK