RISE

Obvladaj stres in izgorelost na delovnem mestu

Naše telo zmore veliko. A nekje je meja. Ko pa greste čez njo, vam bo to dalo vedeti v dvojni meri. Telo in duševnost se bosta sesedla in vas pustila popolnoma brez moči. Ne dovolite si kroničnega životarjenja!
Delo je eno izmed zelo pomembnih področij v naših življenjih, saj posamezniku na eni strani zagotavlja eksistencialno varnost, ga izpopolnjuje, mu zagotavlja socialno mrežo, prinaša samospoštovanje in samozavest, po drugi strani pa je lahko tudi vir nezadovoljstva in negativnih vplivov.
Izgorelost je bila sprva opisana v povezavi s poklici, kjer zaposleni dela z ljudmi, kasneje pa tudi v povezavi z ostalimi poklici in tudi ostalimi (s službo nepovezanimi) področji posameznikovega življenja. Kronične težave in stres na kateremkoli področju človekovega življenja lahko vodijo v izgorelost, ki je v Mednarodni klasifikaciji bolezni opredeljena kot stanje življenjske izčrpanosti, ki jo opisujejo posameznikova izčrpanost, depersonalizacija (tudi umik ali cinizem) in zmanjšana osebna učinkovitost. Izgorelost se razlikuje od delovne izčrpanosti. Slednja je normalna posledica prekomernega dela, ki jo lahko odpravimo s počitkom, medtem ko pri izgorelosti počitek ne zadostuje.

PRIJAVI SE

Ali je kateri od spodnjih simptomov značilen za vas?

Vaša pot iz izgorelosti in kronične utrujenosti se začne tukaj!
 • Pomanjkanje energije
 • Nihanje teže
 • Zbujanje ponoči
 • Občutek anksioznosti
 • Občutek kot v centrifugi
 • Neobvladovanje stresa
Simptomi izgorelosti so fizične in psihične narave. Ključno je, da prepoznate oboje.

 1. Fizični simptomi
  Utrujenost, visok pritisk, hitro bitje srca in aritmija, mišična kontrakcija in pozneje fibromialgija, oslabitev krvožilnega sistema, pogoste prebavne motnje, hudi glavoboli, vnetna stanja, vrtoglavice in hiperaktivnost so le nekateri fizični pokazatelji kroničnega stresa.

 2. Psihični simptomi

  Med psihične pokazatelje kroničnega stresa spadajo strah, nočne more, nenavadno hiter in zaletav govor, nespečnost, raztresenost, slaba koncentracija, jeza, žalost, nervoza, zaskrbljenost, brezvoljnost, preobremenjenost, depresija in anksiozne motnje
Potem vam predlagam, da se nam pridružite na tokratnem dogodku, ki bo v torek 12.4.22 s pričetkom ob 19:00 uri v prostoru Podjetniški RISE, Breg pri Litiji 54, Zagorica, Litija.
Vrednost predavanja je 15€/osebo, če ste član-ica RISE Ekosistema je 10€/osebo. Če prijavite dve ali več oseb, je cena 12,5€/osebo.
Vsebina tokratnega predavanja bo:
 • Osvobodi se stresa in skrbi ter najdi pravo ravnovesje in mir
 • Kako na naše počutje, prepričanje in delovanje vpliva čas, hrana, družba, okolje?
 • umetnost kvalitetne regeneracije
 • kaj vse vpliva na naše počutje in rezultate
 • kakšna je vloga čustev
 • Odnosi in stres.
 • Izgorelost in kako hitro pridobiti izgubljeno moč?
 • Sprostitvene tehnike.
 •  Zdrava samozavest, samopodoba in osvobojenost od mnenja drugih.
 • najdi pravo ravnovesje v življenju
 • katere so skrivnosti genijev in najboljših vodij
 • Praktični primeri, zgodbe in metode, ki dajo čudežni rezultat
 • Vprašanja in odgovori.

Tokratni predavatelj bo Andrej Pešec, ki je po izobrazbi univ. dipl. politolog mednarodnih odnosov, predavatelj, svetovalec in trener ter strokovni sodelavec preko 220 zavodov, podjetij, knjižnic in šol po Sloveniji ter na tujem. Od leta 2012 se od najboljših svetovnih psihologov, pedagogov in strokovnjakov z različnih področij intenzivno uči znanosti o odnosih. Vodil je že preko 2200 predavanj, seminarjev in webinarjev.

V podjetjih vodi izobraževanja na teme “Obvladovanje stresa in izgorelost na delovnem mestu”, “Umetnost mirnega reševanja konfliktov – konfliktologija”, “Odnosi, komunikacija in sodelovanje na delovnem mestu” …,

Na šolah najpogosteje predava v sklopu Otroškega šolskega parlamenta, Poklicne orientacije, Motivacije, odnosov in odgovornosti. Njegova glavna želja je mlade opolnomočiti, da se zavejo neštetih priložnosti in hkrati odgovornosti, ki jo prinaša življenje. Gostoval je že na več kot 80 osnovnih in srednjih šolah.

Staršem najpogosteje predava na teme “Umetnost vzgoje motiviranih, samostojnih in odgovornih otrok”, “Kako odpraviti nezainteresiranost, nezanimanje in lenobo”, Dinamika v odnosu med otroki, strokovnihmi delavci in starši in druge.

Strokovnim delavcem v šolstvu največ predava na teme “Skrivnosti poučevanja in optimalne predaje znanja”, Odnosi, komunikacija in sodelovanje, “Skrivnosti karizmatičnih in spoštovanih učiteljev” …

V knjižnicah, društvih in zavodih so zelo priljubljene teme “Kako čustva vplivajo na bolezni in zdravje”, “Premagaj strah, stres in skrbi”“Duševno zdravje”, “Ženske in moški ter kako genialno ravnati drug z drugim”, “Ženska, dama, dragulj”, “Imej se rad(a) in se reši vseh toksičnih odnosov do sebe in drugih”, “Zaupanje – kako biti dober, a ne naiven” ter druge.

Skupno predava preko 200 različnih vsebin.

PRIJAVI SE

Pridružite se nam na tokratnem dogodku, ki bo v torek 12.4.22 s pričetkom ob 19:00 uri v prostoru Podjetniški RISE, Breg pri Litiji 54, Zagorica, Litija.

Vrednost predavanja je 15€/osebo, če ste član-ica RISE Ekosistema je 10€/osebo. Če prijavite dve ali več oseb, je cena 12,5€/osebo.

DATUM

12 Apr 2022
Expired!

Cena

15.00€

Preberi več

PRIJAVA NA DOGODEK

Lokacija

RISE
Podjetniški Rise

Organizator

Podjetniški Rise
Telefon
031 395 543
Email
info@rise.si