RISE

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa

Vljudno vabljeni na brezplačni informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa, ki bo potekal 16. novembra 2022 v Veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, Ljubljana.

Dogodek soorganizirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Obzorja Evropa (Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in razvoj v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Digitalno področje ima zelo pomembno vlogo znotraj programa Obzorja Evropa, saj je umeščeno kar v dva stebra programa. Preko Grozda 4 za digitalno področje, industrijo in vesolje je umeščeno v drugi steber programa, ki je namenjen reševanju globalnih izzivov in spodbujanju evropske industrijske konkurenčnosti. Hkrati pa je uvrščeno tudi v tretji steber programa, ki je namenjen spodbujanju  inovativne Evrope, kjer EIT Digital skozi direktno financiranje in izobraževanja vlaga v strateška področja za pospešitev razvoja in širitve digitalnih tehnologij, ki temeljijo na raziskavah (deep tech), s poudarkom na ključnih družbenih izzivih Evrope: digitalna tehnologija, digitalna mesta, digitalna industrija, digitalna dobrobit in digitalne finance.

Na dogodku bodo najprej predstavili program za digitalno področje v Grozdu 4 za obdobje 2023-2024, ter EIT Digital programe financiranja in izobraževanja. V drugem delu dogodka pa boste spregovorili o uspešnih dobrih praksah iz Slovenije, kjer bodo prijavitelji in udeleženci izobraževanj predstavili svoje projekte ter delili z vami svoje izkušnje in nasvete.

Udeležba je brezplačna.

Dogodek bo predvidoma trajal od 9.30 do 13.30 ure, sledilo pa mu bo mreženje ob pogostitvi.

Število mest bo omejeno, zato vabljeni k prijavi preko naslednje spletne prijavnice na naslednji strani

DATUM

16 Nov 2022
Expired!

ČAS

9:30 - 13:30

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Masarykova cesta 16, Ljubljana