RISE

FESTIVAL PODJETNIŠTVA

Najboljši slovenski podjetniki bodo novembra javnosti odprli svoja vrata in predstavili svoje znanje, tehnologijo, dosežke in izdelke. V podjetniških pogovorih 1 na 1 v večjih slovenskih mestih bodo odstirali zanimivosti svoje poklicne poti, vzpone, padce, dragocene lekcije in vodila na poti do uspeha. 

Vrhunec večdnevnega Vseslovenskega festivala podjetništva 2022, ki ga SBC – Klub slovenskih podjetnikov letos organizira premierno, bo v sredo, 23. novembra. Osrednji gostje dogodka na Ljubljanskem gradu bodo odlični podjetniki – Joc Pečečnik (Elektronček), Igor Akrapovič (Akrapovič) in dr. Jure Knez (Dewesoft). Pridružil se jim bo Gunter Pauli, avtor koncepta in mednarodne knjižne uspešnice The Blue Economy (Modro gospodarjenje, op. a.). The Blue Economy ponuja nov, drugačen in do planeta odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku. 

Osrednji namen večdnevnega dogodka je vseslovenska promocija odgovornega, v prihodnost usmerjenega podjetništva. V klubu želimo idejo razširiti po vsej državi. Mladim želimo pokazati lepoto podjetniškega poklica in delovanja ter plemenito poslanstvo, ki je njun sestavni del. Mala in srednja podjetja, ki rastejo iz podjetniškega zanosa in trdega dela, so namreč tista, ki ljudem omogočajo ustvarjanje, samouresničevanje in pošteno plačilo, hkrati pa prispevajo k skladnemu razvoju in izboljševanju lokalnega okolja.  

V SBC si želimo, da festival postane eden od največjih podjetniških dogodkov pri nas. 

 

V SBC napovedujemo: 1. VSESLOVENSKI FESTIVAL PODJETNIŠTVA 2022

Dogodek SBC – Kluba slovenskih podjetnikov

SBC – Klub slovenskih podjetnikov želi idejo o odgovornem podjetništvu, preko različnih aktivnosti, razširiti po celotni Sloveniji, saj slovenska gospodarska krajina temelji na majhnih in srednjih podjetjih, ki so razpredena po vseh slovenskih pokrajinah.

Gre za podjetniško platformo, ki jo nameravamo v SBC skupaj s člani nadgrajevati in bogatiti skozi leta, ko bo ta vseslovenski festival podjetništva prerasel v enega največjih podjetniških dogodkov ter tako dosegel prepoznavnost v slovenskem prostoru in širše.

Festival podjetništva je večdnevni dogodek, ki skozi različne dejavnosti nagovarja različne ciljne skupine.

»Osrednji namen SBC Festivala podjetništva je vseslovenska promocija odgovornega podjetništva.«

Festival podjetništva.jpg

CILJNE SKUPINE: podjetniki, člani SBC, SBC Mladi, SBC Nasledniki, osnovnošolci, srednješolci, študentje, mediji, spletni vplivneži;

TERMIN: od ponedeljka, 21. novembra, do srede, 23. novembra 2022 (trajanje: 3 vsebinski dnevi);

LOKACIJE DOGODKOV: različna prizorišča po celotni Sloveniji, Ljubljanski grad (prizorišče osrednjega dogodka, 23. november);

 

KLJUČNE AKTIVNOSTI FESTIVALA PODJETNIŠTVA:

Ponedeljek, 21. november

• SLOVENSKO PODJETNIŠTVO »OD BLIZU«

– Odprejo se vrata SBC podjetij. Vsako podjetje predstavi tudi en trajnostni vidik.

– Odprta vrata podjetij za osnovnošolce, dijake, študente

– 12 slovenskih regij

 

•  PODJETNIŠKI 1 na 1 v večjih slovenskih mestih

– Sproščeni pogovori s podjetniki o njihovi podjetniški poti

– Študentje in širša javnost

– Ljubljana, Maribor, Kranj, Koper, Novo mesto

 

Torek, 22. november

• SLOVENSKO PODJETNIŠTVO »OD BLIZU«

– Odprejo se vrata SBC podjetij. Vsako podjetje predstavi tudi en trajnostni vidik.

– Odprta vrata podjetij za osnovnošolce, dijake, študente

– 12 slovenskih regij

 

• PODJETNIŠKI 1 na 1 v večjih slovenskih mestih

– Sproščeni pogovori s podjetniki o njihovi podjetniški poti

– Študentje in širša javnost

– Ljubljana, Maribor, Kranj, Koper, Novo mesto

 

Sreda, 23. november

• SLOVENSKO PODJETNIŠTVO PRIHODNOSTI

Osrednji dogodek SBC Festivala podjetništva, Ljubljanski grad

Odgovoren podjetnik se zaveda poslovnih nihanj, ki vključujejo premike skozi čas med obdobji razmeroma hitre gospodarske rasti in obdobji relativne stagnacije ali upada. Morda najpomembnejša lastnost odgovornega podjetnika je POZITIVIZEM.

V trenutni poplavi dogodkov, seminarjev, kjer udeleženci obupujejo nad kritičnimi razmerami časa, ki se jih seveda v SBC zelo dobro zavedamo, želimo pogledati v svetlejšo prihodnost in biti glasnik povsem novega koncepta, ki hkrati zahteva spremembe in ponuja pozitivizem – THE BLUE ECONOMY. To je nov, drugačen in do planeta odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih FacebookInstagram  in LinkedIn.


Organizator: SBC

DATUM

21 - 23 Nov 2022
Expired!

Lokacija

Ljubljanski grad

Organizator

Slovenian business club
Splet:
http://www.sbc.si