RISE

Energetska učinkovitost MSP-jev in drugih subjektih ter sodelovanje kot pilotno podjetje – projekt EU SMEmPOWER Efficiency

Kako lahko deluje podjetje trajnostno, zeleno in krožno ter je čim bolj učinkovito pri rabi energije, upravljanju z energijo in zmanjšanju stroškov? Kako zmanjšati ogljični odtis ter vpliv na podnebne spremembe?

V imenu Štajerske gospodarske zbornice vljudno vabljeni k udeležbi na brezplačno izobraževanje in usposabljanje Energetska učinkovitost MSP-jev in k sodelovanju kot pilotna podjetja v okviru EU projekta SMEmPOWER Efficiency.

Udeleženci bodo pridobili nova znanja, se seznanili s primeri dobrih praks za izboljšanje upravljanja z energijo, rabe energije in zmanjšanja stroškov ter imeli možnost s pomočjo strokovnjakov pripraviti projektne predloge, s katerimi bodo lahko kandidirali na razne javne razpise v letu 2022 in nadalje. Upravljanje z energijo je ključnega pomena pri prehodu v trajnostno, zeleno in krožno gospodarstvo, s čemer se prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa in vplivu na podnebne spremembe, kar je primarni cilj  EU in Slovenije.

 – v brezplačni program izobraževanja in usposabljanja ‘Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih’, ki bo izveden spletno (zaradi pandemije COVID-19) in ga izvajajo strokovnjaki s Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani in hkrati
– k sodelovanju kot pilotno podjetje za spremljanje energetske učinkovitosti in pripravo energetskih projektov.

Vljudno vabljeni k udeležbi v program usposabljanja in sodelovanju kot pilotno podjetje. Prijave do 12. 1. 2022.

Več o projektu: https://smempower.com/

 

Podrobnosti dogodka

Namen in cilj projekta ‘SMEmPOWER EFFICIENCY’ je spodbujati in pomagati MSP-jem in drugim subjektom pri vzpostavitvi in izvajanju sistema energetskega upravljanja, implementaciji energetskih pregledov ter analizah o rabi energije in informiranje o ukrepih za povečanje energetske učinkovitosti.

Vsem sodelujočim podjetjem so voljo tudi brezplačna svetovanja strokovnjakov in digitalna orodja, katerih uporaba omogoča izboljšanje upravljanja z energijo.

Program usposabljanja Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih in drugih subjektih je namenjen energetskim managerjem, vodjem s področij energetike in vzdrževanja ter drugemu strokovnemu in vodstvenemu osebju.

Posamezno podjetje lahko hkrati sodeluje kot pilotno podjetje, ki bo deležno dodatnih strokovnih znanj in svetovanj strokovnjakov s sodelujoče Fakultete in drugih strokovnjakov s ŠGZ pri izdelavi projektne naloge s področja izboljšanja upravljanja z energijo.

Vsi udeleženci izobraževanja prejmejo potrdila o udeležbi, v primeru opravljenega izpita na Fakulteti, pa javno priznano potrdilo o opravljenem izpitu, ki je akreditiran s 5 kreditnimi točkami (ECTS).
Verjamemo, da lahko vaše sodelovanje v projektu pripomore k znatnim prihrankom energije ter stroškov rabe energije v vašem podjetju. Zato bomo združili naše in vaše znanje ter izkušnje in povečali zmogljivosti in usposobljenost zaposlenih pri upravljanju z energijo. S projektom prispevamo k uresničevanju ciljev večje energetske učinkovitosti in nizkoogljične družbe.

Dodatne informacije: Dragica Marinič, ŠGZ, kontakt: dragica.marinic@stajerskagz.si, tel.: 02 220 8724.

O učinkih in prednostih sodelovanja v projektu SMEmPOWER EFFICIENCY, v programu usposabljanja Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih in kot pilotno podjetje, prilagamo izjavo Marka Stemberger in Agnese Stemberger, Agis Technologies d.o.o.:

»Usposabljanje Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih v okviru EU projekta SMEmPOWER EFFICIENCY, ki ga je za ŠGZ, partnerico projekta, izvedla Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, je po vsebini in obliki preseglo naša pričakovanja, saj je bilo navkljub omejitvam zaradi epidemije Covid-19 vzorno izpeljano. Usposabljanje je bilo za naše podjetje zelo koristno, saj smo definirali 3 konkretne projekte, s katerimi   lahko prispevamo k ciljem podjetja in okolja. S pridobljenimi znanji in kompetencami ter z vključitvijo kot pilotno podjetje bomo lahko izboljšali upravljanje z energijo in energetsko učinkovitostjo v našem podjetju. Tukaj računamo na opazne energetske prihranke, hkrati pa želimo tako tudi prispevati k zmanjšanju ogljičnega odtisa našega podjetja ter biti del rešitve pri perečih podnebnih spremembah. Šolanje in izobraževanje na tem področju je ne samo koristno, temveč iz perspektive trenutne okoljske problematike pravzaprav nujno in obvezno za vse gospodarske objekte na Štajerskem, v Sloveniji, v Evropi in tudi globalno. Vsakdo mora dodati svoj pozitivni prispevek k tej pereči problematiki.«

S spoštovanjem,

 

DATUM

17 Jan 2022
Expired!

ČAS

13:00 - 15:00

Preberi več

PRIJAVA NA DOGODEK

Lokacija

Brezplačni webinar
Štajerska gospodarska zbornica

Organizator

Štajerska gospodarska zbornica
Telefon
02 220 87 24
Email
dragica.marinic@stajerskagz.si
Splet:
https://www.stajerskagz.si/