RISE

Energenti z vidika konkurenčnosti gospodarstva in razogljičenja

Razmere na trgu in negotovost glede oskrbe v prihodnjih mesecih odpirajo več vprašanj – od izbire energenta, tako z vidika dostopnosti, cenovne politike, vplivov na proizvodnjo, pa tudi tematika razogljičenja, kar so izzivi v gospodarstvu. Zaradi hitrih strateških sprememb podjetja potrebujejo jasne informacije tako s strani regulatorja glede stanja energentov na trgu kot tudi z vidika razogljičenja za doseganje nacionalnih in EU ciljev.

Konferenca je izrazito aplikativna, saj želi odgovoriti na aktualna vprašanja podjetij glede zagotavljanja energetske stabilnosti, ki so povezana tudi z njihovimi prizadevanji na poti do razogljičenja.

Uvodni predstavitvi stanja in trendov na področju energentov in politik sledijo primeri tržne ponudbe, nato primeri prakse, ki ponazarjajo, kako se nekatera podjetja soočajo s hitrimi energetskimi spremembami in s katerimi ukrepi sledijo razogljičenju procesov.

Program:*

9.00       Uvodni pozdrav

9.10       Uvodni pregled stanja na področju energentov – z vidika konkurenčnosti in doseganja razogljičenja

9.30       Predstavitve:

  • Izzivi obnovljivih virov energije v dobaviteljski verigi; Marta Svoljšak, Petrol d.d., Ljubljana
  • Koliko elektromobilnost podpira prehod podjetij v razogljičenje – od zakonodaje do izvedbe in funkcionalnosti; Dušan Lukič, Porsche Slovenija d.o.o.
  • Zmanjševanje stroškov oskrbe in ogljičnega odtisa s samooskrbo z energijo sonca; Vito Panič, vodja službe za prodajo in odkup ključnim strankam, GEN-I, d.o.o.

10.30     Odmor

10.40     Primeri prakse:

  • Razogličenje v jeklarnah Skupine SIJ; Samo Lečnik, vodja energetike, SIJ d.d.
  • Zelena in pametna transformacija v industriji aluminija; Stanislav Kores, vodja strateškega razvoja, Talum d.d. Kidričevo
  • Z inovacijami in energetskimi rešitvami do razogljičenja; Matjaž Marovt, izvršni direktor industrijskega področja, Adria Mobil d.o.o.
  • S trajnostnim poslovanjem in učinkovito rabo energije do manjšega ogljičnega odtisa banke; Stefan Spiroski, svetovalec uprave in ESG koordinator, Nova KBM d.d.

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Na konferenci bo možnost postavljanja vprašanj.

 

Kotizacija
Kotizacija: 120 € + ddv / osebo
Kotizacija za člane Zelenega omrežja Slovenije: 80 € + ddv / osebo

Posebna ugodnost za študente: Za člane študente Zelenega omrežja študentov je udeležba brezplačna.

Še niste člani? Pridružite se Zelenemu omrežju Slovenije in že tokrat vam bomo upoštevali kotizacijo za člane. Več informacij na tej povezavi.

PRIJAVE: Na spletno konferenco se lahko prijavite do ponedeljka, 19. 9. 2022, preko spodnjega obrazca. Po prijavi boste prejeli več informacij glede udeležbe na spletni konferenci.

 

Prijeten pozdrav.

Ekipa Akademije Zelena Slovenija

 

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
t: 03 42 66 716
e: tanja.pangerl@fitmedia.si

 

Sponzor spletne konference:

Petrol logo

DATUM

20 Sep 2022
Expired!

ČAS

9:00 - 12:00

Preberi več

PRIJAVI SE

Lokacija

Brezplačni webinar