RISE

Davčni obračun za leto 2021 + spremembe davčne zakonodaje

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale v okviru projekta SPOT Osrednjeslovenska vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Davčni obračun za leto 2021 + spremembe davčne zakonodaje«, ki bo potekala v sredo, 2. februarja 2022, od 12.00 do 15.00 ure, preko aplikacije ZOOM.

Davčni zavezanci morajo do 31. marca 2022 pripraviti obračun davka od dohodkov pravnih oseb in obračun davka od dohodkov iz dejavnosti za leto 2021.

Cilj seminarja je ponuditi udeležencem strokovno praktičen seminar, z napotki in priporočili za izdelavo obračuna.

Na spletni delavnici boste obravnavali tudi spremembe davčne zakonodaje, ki bodo pričele veljati z letom 2022. Na kaj vse morate biti pozorni pri pripravi davčnega obračuna, kakšne so posebnosti pri normirancih, kaj je primerljiva tržna cena, kako si lahko znižate davčno osnovo in kako morate upoštevati interventno zakonodajo, predstavlja le delček tega, kaj boste izvedeli na delavnici.

Z vami bo predavateljica Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Predavateljica ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja.

Program:

  1. Razlike v ugotavljanju davčne osnove (po dejanskih/normiranih odhodkih)
  2. Poslovanje s povezanimi osebami (kaj je primerljiva tržna cena)
  3. Znižanje davčne osnove z izvzemom prihodkov (nepridobitna dejavnost, interventna zakonodaja, dividende in dobiček iz naslova odsvojitve)
  4. Davčno nepriznani odhodki (neverodostojna knjigovodska listina, bonitete, prikrito izplačilo dobička)
  5. Delno priznani odhodki (rezervacije, amortizacija, oslabitve terjatev, reprezentanca)
  6. Uveljavljanje davčnih olajšav (pogoji, višina, prenos)
  7. Spremembe davčne zakonodaje

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

 


VIR: OOZ – Domžale

DATUM

26 Jan 2022
Expired!

ČAS

8:00 - 18:00

Lokacija

Brezplačni webinar