RISE

Delavnica polstenja – Volnene vilinke

PETEK, 20.12.2019 ob 17.30.

Izdelaj si darilo zase ali svoje bližnje! PRVIČ V LITIJI!

Volnene vilinke so izdelek s posebno vrednostjo, saj skozi individualno izbiro barv in oblik pred nami nastaja čudovito bitje, izdelek naših rok in misli (ter nekaj čarovnije), ki nato krasi naš dom. So pa lahko tudi zelo dragoceno darilo, saj ima vse, kar oblikujemo s svojimi rokami, posebno vrednost.

Vilinke izdelujemo z namensko iglo za polstenje, v t. i. suhi tehniki polstenja. Delavnica je primerna tako za izkušene kot za začetnike, so pa zaželene ročne spretnosti. Gre pa tudi brez ;).
Na delavnici oblikujemo glavo, roke, trup ter »nadenemo« obleko, napravimo frizuro, klobuček itd. ter vilinska krila.

Delavnica je primerna za otroke od 11. leta naprej, mladino, odrasle, upokojence… 🙂

KDAJ
V petek, 20.12.2019 od 17.30 do 20.00 (po želji lahko podaljšamo za pol ure).

CENA
25 eur/osebo. V kolikor prideta mama in otrok, oba dobita 2,5 EUR popusta; študenti in upokojenci popust!
V ceno je vštet ves material, pribor in vodenje delavnice. Plačilo na delavnici.

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo na email info@rise.si ali telefonsko številko 041 76 79 75 (Nina). Število mest je omejeno na 12!

Delavnico bo vodila Mateja, ki ima bogate izkušnje z vodenjem delavnic, izpod njenih prst pa nastajajo čudovite stvaritve pod imenom VOOLINA v Studio BIRKA.

KJE SMO
Najlažje nas najdete, če v Google Maps vtipkate naslov: Breg pri Litiji 53, Litija. Pri vhodu v obrtno cono so velike oranžne zastave, parkirate pred zeleno-rumeno stavbo, 15m naprej na levi strani smo mi, prvo nadstropje.

CILJNA SKUPINA
11+

TRAJANJE
3 ure

VEČ o polstenju (filcanju):
Polstenje z iglo ali suho filcanje je ustvarjalna tehnika, pri kateri se uporablja posebna igla za polstenje volne. Tehnika ni zahtevna, zato je primerna tudi za začetnike. Pri tej tehniki uporabljamo posebno iglo, ki ima kavlje, s katerimi zajemamo volnena vlakna in jih potiskamo med druga vlakna. Na tak način si lahko izdelamo nakit, živali in druge mini dekorativne izdelke.