RISE

AGRO HI-TECH NATEČAJ: Iščemo nove visokotehnološke rešitve!

V Agrobiznisovem hi-tech natečaju že četrtič iščemo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Poglejte, kako dobro gre prejšnjim zmagovalcem, in se prijavite na natečaj!

»Agrobiznis hi-tech je za inovativne visokotehnološke produkte v kmetijstvu predvsem velika priložnost za boljšo prepoznavnost na trgu in dodatno valuacijo s strani strokovne komisije, ki nam je omogočila, da smo v Sloveniji lažje nagovorili določen segment kupcev. Sodelovanje na dogodkih, ki jih organizira Agrobiznis, pa nam je omogočilo ustvarjanje dodatnih novih poslovnih znanstev in širjenje poslovne mreže,« je povedal Tadej Zajšek, direktor Waboosta, ki je bil za najboljšega ponudnika rešitev izbran na enem izmed minulih natečajev, kar jim je omogočilo, da so prodrli na tuje trge.

Ste tudi sami ponudnik ali uporabnik novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo?

Prijave so odprte!

Kot vsako leto nas tudi tokrat zanimajo napredne, inovativne in predvsem uporabne rešitve v vseh fazah kmetijstva ter pri proizvodnji, logistiki in trženju hrane.

Na natečaj se prijavite tukaj. Pogoje sodelovanja najdete tukaj.

Kaj konkretno iščemo?

Na četrtem AGROBIZNIS HI-TECH natečaju iščemo ponudnike in uporabnike visokotehnoloških rešitev za učinkovito in do okolja prijazno pridelavo in predelavo hrane pri manjši porabi naravnih virov, energentov (električna in toplotna) in osnovnih resursov, kot so gnojila, FFS, voda in pogonska goriva kmetijske mehanizacije.

Prijavite se lahko raziskovalne ustanove, podjetja in drugi, ki razvijate ali ponujate nove oziroma napredne tehnologije za kmetijstvo in živilskopredelovalno industrijo. Prav tako si želimo prijav kmetij, zadrug, kmetijskih in živilskopredelovalnih podjetij ter drugih ponudnikov hrane, ki so z novimi, naprednimi in okoljsko sprejemljivimi rešitvami že optimizirali pridelavo, predelavo, pakiranje ali transport hrane (končnih izdelkov).

 

Kako gre zmagovalcem prejšnjih AGROBIZNIS HI-TECH natečajev?

Na lanskem natečaju sta kot najboljši ponudnik novih tehnologij z rešitvijo za predelavo sirotke kot stranskega produkta pri predelavi mleka zmagali podjetji mlekarna Planika in TF LAB. Na izziv, kako predelati organske odpadke v nove inovativne in razgradljive izdelke, je odgovorilo velenjsko podjetje Evegreen. Z razvojem poslovne ideje o tem, kako lahko pšenico obogatimo s simbiotskimi bakterijami, zaradi česar bo lahko črpala več dušika iz zraka in boljše uspevala, pa je navdušilo podjetje RGA. Ko smo jih konec leta povprašali po novostih, so nam povedali, da v podjetju TF LAB razmišljajo o predelavi sirotke za prehranski dodatek za športnike in tudi za embalažo. V Evegreenu so svoj poslovni model že nadgradili s storitvijo diagnostike. Neposredno pri naročniku namreč najprej preverijo, ali so organski odpadki primerni za predelavo v nov material ali izdelek. Tudi v RGA že razvijajo nov koncept žlahtnjenja pšenice, s katerim želijo razviti večletne sorte te poljščine.


Zakaj sodelovati na natečaju Agro Hi-tech 2022:
  • uredniška predstavitev podjetja v medijih Časnika Finance (časopis Finance, portal Agrobiznis, pismo urednika Agrobiznisa, družbena omrežja),
  • razglasitev in predstavitev zmagovalca na dogodku 7. konferenca Nove tehnologije v kmetijstvu, ki bo potekala predvidoma 2.12.2022
  • uredniška predstavitev podjetja v posebni publikaciji Pametno kmetijstvo, ki izide ob zaključnem dogodku,
  • odlična priložnost za boljšo prepoznavnost podjetja na trgu in širjenje poslovne mreže.