RISE

10 NEROMANTIČNIH SPOZNANJ O BIZNISU IN OBLIKOVANJU

17.12.2019 ob 18.00, Predavanje z industrijsko oblikovalko Nino Malovrh.

PROGRAM:
-kaj se je Nina Malovrh naučila na projektih v preteklih 10 letih
-kako se pravilno postavi ceno izdelkom,
-kje vse se lahko zatakne pri marketingu,
-kako širok naj bo obseg kolekcij (koliko barvnih različic, vzorcev …), -kdaj je smiselno najeti oblikovalca in kdaj ne,
-kje iskati inspiracijo za razvoj izdelka,
-mali triki za sodelovanje s kitajskimi dobavitelji,
-kdo vam bo ukradel idejo …
-prosta debata in vprašanja udeležencev.

Nina Malovrh je oblikovalka, ki najbolj uživa, ko običajnim predmetom riše neobičajne zgodbe in upa na srečne konce. Na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je doštudirala industrijsko oblikovanje, v Angliji pa si je poleg ljubezni do pitja popodnaskega čaja (ob katerikoli uri dneva) pridobila magisterij (MA Graphic Communication) na University for the Creative Arts.

Veliko koristnih izkušenj je pridelala v oglaševalskih agencijah, se kalila ob samostojnih projektih na področju oblikovanja embalaže in razmišljala o blagovnih znamkah za naročnike v kozmetični, farmacevtski in živilski industriji. Dobrih 6 let je v Steklarni Rogaška iz kristala izvabljala nove oblike ter skrbela za privlačno podobo blagovne znamke, kot kreativna direktorica v hčerinskem podjetju Rogaska America, Inc. s sedežem v New Yorku pa je imela priložnost delati celo z Donaldom Trumpom pri ustvarjanju kolekcije kelihov, vaz in skled “Trump by Rogaška”.

V preteklih petih letih ji srce hitreje bije ob raznovrstnih start-up projektih – sodelovala je s CalypsoCrystal, izvajala oblikovalske asane za Agoya.cc in trenirala na Kickstarterju s projektom WibeUp, za katerega je leta 2017 dobila priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za Oblikovalski presežek leta. Trenutno jo najbolj zaposluje projekt OM NOM, prav tako prejemnik številnih nagrad, s katerim se je lotila reševanja problematike prenajedanja – brez odrekanja in štetja kalorij.

V vsak svoj projekt se vsaj malo zatreska. A to še ne pomeni, da je oblikovalski proces ena sama romantika. Na predstavitvi želi osvetliti nekaj mitov o ustvarjanju novih produktov in deliti z vami spoznanja, zaradi katerih se ji zdi, da je tudi ljubezen do oblikovanja lahko večna (ali pa slepa).

www.omnom.eu
OM NOM

SPLOŠNE INFORMACIJE
Predavanje je brezplačno, prav tako so na voljo brezplačna parkirišča.
Zaradi lažje organizacije je obvezna PRIJAVA na email: info@rise.si ali tel. št. 041 76 79 75.

KJE SMO?
Najlažje nas najdete, če v Google maps vtipkate naslov: Breg pri Litiji 53 (pri vhodu v industrijsko cono so velike oranžne zastave).